Cătălin Moroșanu, declarație oficială cu privire la cazul tăticului călăreț din Iași: „În contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei”

Elena Avramescu 12.04.2021, 15:11
Cătălin Moroșanu, declarație oficială cu privire la cazul tăticului călăreț din Iași: „În contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei”

Cătălin Moroșanu, despre  cazul tăticului călăreț. De curând s-a aflat că Sergiu, tăticul călăreț din Iași, și-a vândut casa achiziţionată prin donaţiile a mii de oameni, la un an de când a fost cunoscut cazul lui. Astfel că echipa lui Cătălin Moroșanu, fiind cea care îl reprezintă pe luptător, a avut o reacţie oficială în legătura cu cele aflate, după ce membrii acesteia au declarat că s-au trezit cu o avalanşă de mesaje în legătura cu situaţia lui Sergiu.

Cătălin Moroșanu, declarație oficială cu privire la cazul tăticului călăreț

În comunicat emis, echipa lui Cătălin Moroșanu a menționat că, datorită experienţei de la Survivor România, luptătorul nu are acces deloc nici telefon, nici la internet, astfel că nu știe nimic despre situaţia lui Sergiu, tăticul călăreţ.

Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația.

În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Catalin Morosanu, declaratie oficiala cu privire la cazul taticului calaret
Catalin Morosanu si familia taticului calaret

Mai mult, echipa lui Cătălin Moroșanu a anunțat faptul că, în pofida eforturilor depuse de luptător pentru a-i fi găsit lui Sergiu un loc de muncă, acesta a cerut un timp de pauză cu scopul de a-și aranja casa. Totuși, după ce Cătălin Moroșanu i-a găsit mai multe locuri de muncă, Sergiu a șocat atunci când nu s-a prezentat la niciun interviu. Mai mult, acesta chiar și-a închis telefonul.

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru că familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală.

Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...