Cât vor plăti bucureștenii la întreținere în această iarnă. Precizările primarului Capitalei. „Este cel mai mic preț din țară”

Badea Violeta 20.10.2022, 22:37
Cât vor plăti bucureștenii la întreținere în această iarnă. Precizările primarului Capitalei. „Este cel mai mic preț din țară”

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar bucureștenii se gândesc cu groază la facturile care-i așteaptă. Tarifele au crescut la energie electrică și gaze naturale, dar iată că nici întreținerea apartamentelor nu va mai fi la fel de ieftină cum a fost. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi, 20 octombrie, că prețul gigacaloriei va crește.

Cât va costa întreținerea la bloc în această iarnă. Nicușor Dan a făcut anunțul

Veste proastă pentru locuitorii Capitalei! Nicușor Dan a anunțat joi, pe data de 20 octombrie, că prețul gigacaloriei va crește. Conform edilului, tariful pentru o gigacalorie ar urma să crească de la aproximativ 160 de lei la 346 de lei, cu tot cu TVA.

Totuși, edilul spune că a reușit să obțină un preț bun pentru locuitorii Capitalei, ținând cont că în alte orașe acesta se situează între 400 și 500 de lei.

„Prețul gigacaloriei va fi 346 lei. Este cel mai mic preț din țară, alte orașe fiind între 400 și 500. Eu am insistat anul trecut să mărim acest preț când am văzut creșterea care a venit în noiembrie 2021.

Consiliul General a aprobat această creștere din aprilie. Bucureștenii plăteau înainte de această majorare undeva la 160 lei în condițiile în care orașele din România nu plăteau mai puțin de 350 lei.”, a explicat primarul Nicușor Dan pentru Digi24.

Citește și Anunțul lui Nicușor Dan care îi va bucura pe bucureșteni. Ce se întâmplă cu decorațiunile de Crăciun!

Nicusor Dan, remarca acida la adresa Gabrielei Firea
Nicusor Dan, remarca acida la adresa Gabrielei Firea

Cât va fi întreținerea pentru un apartament de două camere

Înainte de toate, precizăm că factura la întreținere conține mai multe elemente, precum încălzirea spațiilor comune, curățenia, costul cu lifturile, lumina de pe scară, costurile de administrare și multe altele.

Conform economica.net, un apartament cu două camere și două persoane consumă 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă, deci aproape o gigacalorie de energie termică pe lună. Deci, costul pentru energia termică va fi puțin sub 346 de lei. La această sumă, însă, se mai adăugă și costurile pentru celelalte servicii pe care le-am enumerat mai sus.

În schimb, un apartament de trei camere și trei persoane consumă 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 GCal pentru apa caldă. Un imobil de patru camere și cu patru persoane consumă 0,84 GCal pentru încălzire și 0,28 GCal pentru apa caldă, în timp ce o garsonieră cu o persoană consumă 0,39 GCal pentru încălzire și 0,07 GCal pentru apa caldă.

Citește și Nicușor Dan, primele previziuni despre furnizarea apei calde și căldurii în această iarnă. „O să fie ceva mai bine decât iarna trecută”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...