Anunțul lui Nicușor Dan care îi va bucura pe bucureșteni. Ce se întâmplă cu decorațiunile de Crăciun

Stan Filon 19.10.2022, 14:27
Anunțul lui Nicușor Dan care îi va bucura pe bucureșteni. Ce se întâmplă cu decorațiunile de Crăciun

Vești bune pentru bucureșteni! Primăria Capitalei a anunțat că și anul acesta vor fi instalate în Capitală luminițe de Crăciun. Cu toate acestea, instituția vrea să facă o economie însemnată de curent electric, așa că vor fi instalate doar luminițe care folosesc becuri led. Din păcate, cele pe care le are Primăria nu sunt suficiente, așa că municipalitatea a venit cu un anunț cum nu s-a mai făcut până acum.

Anunțul lui Nicușor Dan care îi va bucura pe bucureșteni

Așadar, bucureștenii se vor bucura și anul acesta de tradiționalele luminițe de Crăciun. Primăria Capitalei a anunțat că vor fi folosite doar instalații cu becuri led, pentru ca creșterea de consum să nu fie una prea mare. În acest scop, vor fi instalate cele 2900 de instalații pe care le deține municipalitatea, însă acestea nu sunt suficiente, așadar primăria caută firme care să ofere gratuit instalații cu becuri led care să fie folosite pentru decorarea străzilor din București.

„Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Primăria Municipiului București acordă o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect, avându-se în vedere exclusiv soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient. În acest fel, este estimat că energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiului București reprezintă o creștere cu maxim 1%, față de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal – un serviciu de utilitate publică cu rol hotărâtor în asigurarea siguranței cetățenilor și a traficului”, a comunicat municipalitatea.

Anuntul lui Nicusor Dan care ii va bucura pe bucuresteni
Anuntul lui Nicusor Dan care ii va bucura pe bucuresteni

Primăria caută la operatorii economici instalații de Crăciun gratuite

Primăria Capitalei are încheiat un contract cu Compania Municipală Iluminat Public București S.R.L. (C.M.I.P.B.) pentru iluminatul stradal, inclusiv iluminatul festiv, încă din mandatul Gabrielei Firea.

„C.M.I.P.B va instala propriile echipamente pe o serie de artere din Municipiul București. Prin programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” – iluminat ornamental și festiv 2022/2023 – se dorește implementarea unor soluții integrate de iluminat festiv, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de Proiecte, iar pe bază de parteneriat, prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a echipamentelor și sistemelor de iluminat care să pună în evidență principalele artere rutiere și pietonale ale Municipiului București, să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în regulamentul proiectului.

Firmele care se oferă să ofere astfel de instalații de Crăciun vor fi susținute logistic în vederea implementării proiectelor propuse, atât de către Primăria Municipiului București, cât și de către Compania de Iluminat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...