Cât se ține la cuptor crema de zahăr ars și la ce temperatură se coace

Cazacu Alexandru, Diana Dumitrache 30.03.2023, 16:26
Cât se ține la cuptor crema de zahăr ars și la ce temperatură se coace

Cu siguranță, nu mulți sunt cei care ar refuza o porție de cremă de zahăr ars. Acest desert minunat este foarte ușor de făcut, mai ales dacă urmezi cu atenție rețeta. Pentru gospodinele pricepute, prepararea cremei de zahăr ars este floare la ureche, însă sunt și persoane care nu știu cât se ține la cuptor crema de zahăr ars. Iată la ce temperatură se coace această prăjitură.

Trucul pentru cea mai bună cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars este absolut delicioasă, dar timpul necesar pentru a o coace în cuptor poate varia în funcție de rețetă, dar și de cantitatea de cremă pregătită. În general, timpul mediu de coacere este de aproximativ 40-50 de minute, însă poate fi nevoie de mai mult sau mai puțin timp în funcție de cuptorul fiecăruia.

Este important să verificăm cu atenție cremă în timpul coacerii, pentru a fi sigur că nu se arde sau nu devine prea uscată. De asemenea, este indicat să acoperim vasul cu o folie de aluminiu în timpul coacerii pentru a preveni uscarea sau arderea cremei.

Vezi și Cremă de zahăr ars. Sfaturi de preparare pentru începători

Pentru a fi sigur este coaptă corespunzător, poți folosi un termometru pentru mâncare pentru a măsura temperatura în centrul cremei. Dacă temperatura atinge 82 – 85 de grade Celsius, crema este gata să fie scoasă din cuptor.

Cât se ține la cuptor crema de zahăr ars

În general, este recomandat să urmezi instrucțiunile rețetei pentru a determina timpul și temperatura exacte de coacere pentru crema ta de zahăr ars. De obicei, crema de zahăr ars se lasă în cuptor timp de 50 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Crema de zahăr ars se prepară cu ouă, lapte și zahăr. Caramelizarea zahărului se face prin topirea acestuia la foc mic, până când devine un lichid auriu-maroniu. După ce caramelul este pregătit, se toarnă într-un vas de copt și se adaugă compoziția de ouă și lapte, apoi se coace la cuptor până când se îngroașă și devine aurie.

Vezi și Negresă cu cremă de zahăr ars, o reţetă pe care nu vrei să o ratezi. E genială

După ce se răcește, se servește cu o crustă crocantă de zahăr ars, care este obținută prin presarea zahărului topit cu o lingură de zahăr fin și apoi arsă cu ajutorul unui arzător sau cuptorului. Acum că am aflat cât se ține la cuptor crema de zahăr ars, iată și cum se prepară acest desert delicios.

Cât se ține la cuptor crema de zahăr ars
Cât se ține la cuptor crema de zahăr ars și la ce temperatură se coace

Cremă de zahăr ars – Rețetă simplă

Ingrediente:

  • 200 g zahăr granulat
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă mari
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de făină.

Mod de preparare

Înainte de toate, vom pune zahărul într-o cratiță mare și îl încălzim la foc mediu, amestecând continuu cu o spatulă de lemn, până când se topește și devine auriu-maroniu. Atenție, acest proces poate fi periculos, deoarece zahărul topit este foarte fierbinte și poate provoca arsuri severe, așa că fii foarte atent și precaut.

Acum, adăugăm treptat laptele cald în cratiță, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă în lapte. Într-un castron, batem ouăle, vanilia și sarea împreună, apoi adaugă făina și amestecă bine până când nu mai sunt cocoloașe.

Adaugă amestecul de ou în cratiță cu laptele și zahărul topit și amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine incorporate. Pune cratița în cuptor și coace timp de 40 – 50 de minute sau până când crema este coaptă și aurie.

După ce s-au scurs cele 50 de minute, scoatem cratița din cuptor și lasă crema să se răcească înainte de a o servi. Crema de zahăr ars este delicioasă și poate fi consumată ca desert sau ca topping pentru diferite prăjituri. De asemenea, poate fi servită cu fructe proaspete, fructe de pădure sau cu frișcă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...