Cât zahăr trebuie să adaugi, de fapt, la rețeta de gem. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac

Anca Manolica 26.10.2022, 22:31
Cât zahăr trebuie să adaugi, de fapt, la rețeta de gem. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac

Suntem în anotimpul de toamnă, iar gospodinele pregătesc multe bunătăți pentru sezonul rece. Desigur, de pe rafturile din cămară nu pot lipsi borcanele cu gem și dulceață, care sunt atât de bune de savurat la micul dejun sau pe post de gustare între mese. Așadar, dacă și tu intenționezi să pregătești gem pentru iarnă, află cât zahăr ar trebui să folosești.

Cât zahăr se pune la gem pentru un kilogram de fructe

Gospodinele iscusite apelează la tot felul de trucuri și metode secrete, pentru a prepara cele mai bune mâncăruri și deserturi. Iar atunci când vine vorba de a face gem sau dulceață de fructe, expertele în bucătărie știu cât de important este să fie dozate cantitățile ingredientelor folosite la rețetă.

Așadar, atunci vine vorba de prepararea gemului, fie că vorbim de cel de prune, caise, mure, gutui sau căpșuni, este recomandat să folosim circa 300 g zahăr la un kilogram de fructe de orice fel. Multe gospodine pun câte un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe, total greșit.

Ulterior, după ce pui gemul la fiert și îl lași pe foc aproximativ 10-15 minute, atât cât fructele să se înmoaie suficient, iar gustul să se echilibreze, îți poți da seama cât de dulce sau acru va ieși preparatul.

Cât zahăr trebuie să adaugi, de fapt, la rețeta de gem
Cât zahăr trebuie să adaugi, de fapt, la rețeta de gem

În continuare, scoate pe o farfurioară 1-2 linguri de gem și gustă, după ce l-ai lăsat câteva minute să se răcească. În cazul în care consideri că gemul mai are nevoie de zahăr, mai poți adăuga puțin și apoi să continui fierberea sa.

La ce temperatură se fierbe gemul de fructe

Atunci când vorbim de fierberea preparatului, este important să ținem cont de un truc foarte important. Pasta de fructe trebuie fiartă la foc mediu, pentru ca fructele să nu oxideze.

„Gemul se fierbe întotdeauna la foc mediu, ba chiar mediu spre mare, dacă stați lângă el de la început și amestecați continuu și energic cu lingura de lemn ca să nu sară în toate părțile și să nu se lipească de cratiță. Fierbem gemul la foc mediu și nu mic, deoarece cu cât timpul de fierbere va fi mai scurt, cu atât fructele vor avea mai puțin timp la dispoziție să oxideze, deci gemul nostru va avea o culoare mai frumoasă.

La început, în primele 10 -15 minute, cât încă mai este sirop în oală, puteți amesteca doar din când în când. Pe măsură ce gemul se îngroașă, va trebui să stați lângă el și să amestecați continuu pentru că tinde să devină mai gros la fundul oalei și există riscul să se lipească.”, scriu cei de la bucate-aromate.ro.

Citește și Gem de gutui ca la bunica acasă. Ingredientul special, care îi dă gustul de altădată!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...