Spre deosebire de alte tipuri de carne, cea de vită este mai pretențioasă, dar are numeroase beneficii pentru organismul uman. Carnea de vită este des preparată de gospodine în sezonul rece, iar asta pentru că, pe lângă faptul că este sănătoasă, este și foarte gustoasă. Află, în rândurile următoare, cât se fierbe carnea de vită pentru ciorbă.
Carnea de vită are foarte multe beneficii pentru organismul nostru, fiind o sursă importantă de vitamina B, ce ajută la formarea celulelor roșii, dar și de zinc – susține funcția cognitivă normală, fertilitatea și reproducerea, menține nivelurile normale de testosteron în sânge.
Însă, dacă nu este gătită cum trebuie, carnea de vită poate deveni periculoasă. Pentru a-și păstra valorile nutritive, ea trebuie fiartă un anumit timp. Nu toată lumea consumă, însă, carne de vită, iar unul dintre motive ar fi aspectul sau mirosul specific.
Totuși, cei ce preferă acest tip de carne trebuie să învețe să-l prepare corect. Dacă și ție îți place carnea de vită, trebuie să ții cont, în primul rând, de bucata de carne pe care o folosești, pentru că nu toate au același timp de fierbere și gătire.
Dacă, de pildă, vrei să mănânci file, acesta trebuie preparat mai în sânge. Pe de altă parte, mușchiul de vită se gătește cel mai greu. Are nevoie chiar și de o oră pentru a fi perfect gătit. Însă, cât se fierbe carnea de vită pentru ciorbă?
Citește și: De ce se desfac perișoarele în ciorbă? Ce carne trebuie să folosești, multe gospodine fac această greșeală
Ciorbele și supele se numără printre cele mai comune mâncăruri, fiind gătite aproape zilnic de gospodinele de la noi din țară. Mamele și bunicile noastre aveau grijă ca ciorbele și supele să nu lipsească de pe mese, mai ales în sezonul rece.
Aceste preparate furnizează o mulțime de vitamine și nutrienți organismului uman, fiind recomandate cu atât mai mult în zilele reci. Dacă ai imunitatea scăzută, o porție de ciorbă de văcuță ar putea fi remediul perfect. Astfel, îi vei da corpului lichidul necesar pentru a se hidrata, precum și substanțele necesare pentru a lupta împotriva bolii.
Deși necesită un timp mai lung de preparare, mai ales dacă bucățile de carne achiziționate din magazin nu sunt tocmai fragede, ciorba de văcuță nu este greu de gătit.
Pentru un gust și un aspect mai bun, ea trebuie gătită la foc mic, astfel că timpul de gătire ajunge la circa trei ore. Pentru a deveni gustoasă și suculentă, carnea de vită trebuie lăsată să fiarbă în jur de două ore.
Vezi și: Cât timp se păstrează ciorba în frigider? Mulți români au o impresie greșită
Ciorba de văcuță este gustoasă, aromată și numai bună de servit cu smântână. În continuare, îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de ciorba de văcuță. Cu siguranță va fi apreciată de toată lumea!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Poftă bună!