Cât timp se păstrează ciorba în frigider. Mulți români au o impresie greșită –

Dumitrică Roxana 11.08.2022, 22:47
Cât timp se păstrează ciorba în frigider. Mulți români au o impresie greșită –

Ciorba este la mare căutare în România, iar gospodinele o prepară în fiecare săptămână. Fie că vorbim de ciorbă de zarzavaturi, de burtă, de văcuță, rădăuțeană, cu perișoare, de potroace, ciorba are un aport important de nutrienți necesari organismului și dă senzația de sațietate rapid. Cu toate astea, puține persoane știu cât se păstrează acest preparat la frigider.

Ciorba este consumată și în dietele de slăbire. Pe lângă faptul că nu este foarte costisitor de făcut și nici foarte dificil, ciorba ne garantează aportul de vitamine. Ea este un preparat foarte bun și în zilele de vară. Cele mai multe persoane aleg să facă ciorbă într-o cantitate mai mare, pentru a se bucura de ea pentru câteva zile, dar specialiștii trag un semnal de alarmă.

Cât se păstrează ciorba în frigider

Gospodinele nu trebuie să țină ciorba la frigider prea mult timp. Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți, dar temperatura la care este ținut contează enorm.

În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate pentru un interval mai mare de 24 de ore. De asemenea, putem păstra la frigider ciorba de legume maximum 48 de ore. Ciorba sau supa de pui poate sta în frigider mai bine de 48 de ore. Supa de ciuperci este una dintre supele care pot fi depozitate mai puțin timp la frigider, mai exact 24 de ore.

Ciorba cu fidea
Ciorba cu fidea

Trucuri ca ciorbele și supele să fie depozitate corect

Înainte de a depozita oala cu supă la frigider, iată câteva îndemnuri de la gospodine:

  • Trebuie să fie rece. În interiorul camerei frigorifice trebuie menținut un regim de temperatură stabil. E important de reținut faptul că fluctuațiile de temperatură alterează calitatea alimentelor.
  • Ciorba trebuie păstrată într-un recipient de email sau sticlă, fiind recomandat să le eviți pe cele din plastic.
  • Vasele trebuie plasate în zona cea mai răcită a camerei frigorifice. Care raft este cel mai rece este indicat în instrucțiunile pentru aparatele de uz casnic.
  • Numai mâncarea complet răcită poate fi pusă în frigider. Mâncarea se va răci rapid dacă vasele sunt așezate într-un castron cu apă rece.
  • Nu uita să închizi foarte bine capacul oalei.
  • Poți congela supa, ciorba și borșul, deoarece preparatele rămân comestibile pentru câteva luni

 

Urmăriți Impact.ro și pe