Ciorba este la mare căutare în România, iar gospodinele o prepară în fiecare săptămână. Fie că vorbim de ciorbă de zarzavaturi, de burtă, de văcuță, rădăuțeană, cu perișoare, de potroace, ciorba are un aport important de nutrienți necesari organismului și dă senzația de sațietate rapid. Cu toate astea, puține persoane știu cât se păstrează acest preparat la frigider.
Ciorba este consumată și în dietele de slăbire. Pe lângă faptul că nu este foarte costisitor de făcut și nici foarte dificil, ciorba ne garantează aportul de vitamine. Ea este un preparat foarte bun și în zilele de vară. Cele mai multe persoane aleg să facă ciorbă într-o cantitate mai mare, pentru a se bucura de ea pentru câteva zile, dar specialiștii trag un semnal de alarmă.
Gospodinele nu trebuie să țină ciorba la frigider prea mult timp. Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți, dar temperatura la care este ținut contează enorm.
În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate pentru un interval mai mare de 24 de ore. De asemenea, putem păstra la frigider ciorba de legume maximum 48 de ore. Ciorba sau supa de pui poate sta în frigider mai bine de 48 de ore. Supa de ciuperci este una dintre supele care pot fi depozitate mai puțin timp la frigider, mai exact 24 de ore.
Înainte de a depozita oala cu supă la frigider, iată câteva îndemnuri de la gospodine: