Cât orez se pune la 1 litru de lapte. Multe gospodine fac această greșeală

Raluca Alexe 08.06.2023, 08:02
Cât orez se pune la 1 litru de lapte. Multe gospodine fac această greșeală

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai iubite deserturi. Dacă îi adaugi dulceață, scorțișoară sau alte arome interesante, acestea nu vor face decât să îi amplifice gustul. Iată cum să reușești să îți faci singur o porție delicioasă de orez cu lapte, fără să întâmpini probleme.

Cele mai utile sfaturi pentru un orez cu lapte delicios

Mulți își doresc să obțină un desert delicios și rapid, însă se lovesc de diverse probleme de tipul lipirii orezului de fundul oalei, adăugarea unei cantități prea mici sau prea mari de orez sau de lapte. Câteva sfaturi îți vor face, însă, treaba mult mai ușoarpă, chiar dacă ești începător în bucătărie.

Cel mai porivit orez pentru a face orez cu lapte este cel cu bob rotund. Desigur, poți folosi orice tip de orez dorești, însă acesta este mult mai ușor de foloist. Nu uita să îl clătești cu apă rece înainte să îl pui la fiert.

Pentru un litru de lapte se folosesc 250 de grame de orez. Proporția arată în felul următor: la 400 de mililitri de lichid se pun 100 de grame de orez. Pentru ca orezul să fie mai cremos, cantitatea de lichid crește, de exemplu, la 100 de grame de orez, vei folosi 800 de mililitri de lapte.

Orezul se fierbe în puțină apă inițial, timp de 3-4 minute, apoi adaugi laptele. Ține minte că apa se ia în calcul la totalul de lichid folosit. Fierbe orezul într-o oală cu fundul gros și neapărat la foc mic. Amestecă încontinuu până la fund pentru a evita prinderea orezului de oală.

În timp ce orezul fierbe, pune un praf de sare. Fierbe orezul conform timpului indicat pe ambalajul orezului, în funcție de tipul acestuia. Adaugă zahărul când orezul este aproape fiert. După ce fierbe, acoperă oala cu un capac și lasă-l deoparte 15-20 de minute. În acest timp, orezul va absoarbe laptele și va deveni cremos. Pe măsură ce se răcește, orezul va deveni ca o budincă densă.

Dacă nu consumi lapte, îl poți înlocui oricând cu cel vegan, recomandat fiind cel de migdale. Cantitățile folosite vor rămâne aceleași. După ce se răcește, porționează-l în boluri și adaugă topping-ul preferat. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe