Nu există persoană căreia acest desert să nu-i aducă aminte de copilărie, de acele vremuri când mamele sau bunicile, oricât de ocupate erau, nu concepeau să nu pună ceva dulce pe masă, oricât de simplu ar fi fost. Simplu, îndulcit, cu mirodenii sau fără, laptele cu orez este un desert pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții. Totuși, ce tip de orez trebuie să alegem pentru a prepara acest desert? Cât trebuie să fierbem orezul și când se obișnuiește în popor să se mănânce orez cu lapte și cireșe? Răspunsul la aceste întrebari, dar și alte detalii, în paragrafele ce urmează.
În acest articol vă propunem să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau a bunicii, și să descoperim împreună secretele unei porții delicioase și extrem de cremoase de orez cu lapte. Unii îl preferăm bine vanilat (cu păstaie sau extract de vanilie), alții pudrat cu cacao sau scorțișoară, în timp ce alții îl stropesc cu sirop de zmeură sau îl servesc cu fructe din dulceață. Indiferent de varianta pe care o alegem, laptele cu orez rămâne unul dintre cele mai simple și mai gustoase deserturi.
În tot cazul, cei mai mulți dintre noi îl mâncăm cald, cu consistență fluidă, însă există și persoane care-l preferă rece, după câteva minute bune de stat la frigider. Oricum, după cum bine știți, orezul cu lapte se întărește numaidecât, pe măsură ce se răcește.
Rețeta de lapte cu orez este una extrem de simplă, după cum am mai spus, mai ales dacă se ține cont de câteva sfaturi, despre care vom vorbi în continuare:
Citește și: Rețetă de orez cu lapte și piure de gutui. Un desert rafinat, ideal pentru această perioadă
La întrebare „Cât timp trebuie să fiarbă orezul?“, răspundul este următorul: depinde de tipul de orez folosit. Totuși, orezul nu trebuie fiert până ce se dezintegrează. Unele tipuri de orez fierb în 15 – 16 minute, iar altele în peste 20 de minute. Pentru a nu da greș, cel mai bine este să testezi 1 – 2 boabe. Dacă bobul este moale, dar încă are un pic de miez mai tare (al dente), atunci e perfect!
Orez cu lapte – rețeta pentru un desert rapid și delicios. Ingrediente:
Mod de preparare:
Poftă bună!