Cât costă să petreci Paștele 2024 la munte sau la mare? Suma pe care trebuie să o plătești pentru un sejur în Brașov

Emanuela Pană 16.04.2024, 16:55
Cât costă să petreci Paștele 2024 la munte sau la mare? Suma pe care trebuie să o plătești pentru un sejur în Brașov

Mii de români așteaptă vacanța de Paște, pentru a se bucura de zile libere, de soare, de mare și munte. Cei ce vor să petreacă sărbătorile pascale într-o zonă montană trebuie să se pregătească de aglomerație, deoarece minivacanța de 6 zile aduce o mulțime de turiști în stațiunile din țară. Vezi cât costă să petreci Paștele 2024 la munte sau la mare.  

Cât costă să petreci Paștele 2024 la munte sau la mare? 

În fiecare an, românii se împart în două categorii: cei care petrec Paștele la mare și cei care merg la munte. De-i vreme bună sau vânt puternic, de ploua sau este soare, românii iau cu asalt plajele Mării Negre. 

Anul acesta, cazările au prețuri pentru toate buzunarele. Pentru o noapte de cazare, turiștii pot plăti între 100 de lei, în casele localnicilor, și 1.000 de lei, pentru cei ce preferă un hotel cu regim All Inclusive. 

Dacă vrei să mergi la Costinești în minivacanța de primăvară (1-6 mai), trebuie să știi că prețul unei nopți de cazare pentru o cameră de două persoane începe de la 110 lei la pensiune și poate ajunge până la 700 de lei la hotel, cu micul dejun inclus.  

Pe de altă parte, dacă optezi pentru o stațiune mai liniștită precum Eforie Nord, prețul unei nopți de cazare într-o cameră pentru două persoane începe de la 90 de lei, la vilă, și poate atinge 1.000 de lei la un hotel cu pensiune completă. 

Citește și: Oferte la preț de lux de 1 Mai și de Paște. Cât ne costă două zile la mare sau la munte

Cât costă o noapte de cazare la munte?  

Deși sezonul estival debutează la 1 mai, tot mai mulți turiști preferă o escapadă la munte în această perioadă, având în vedere că vremea și apa mării nu sunt chiar potrivite.  

Cat costa sa petreci Pastele 2024 la munte sau la mare
Cat costa sa petreci Pastele 2024 la munte

Dacă plănuiești să îți petreci minivacanța de 1 mai în Brașov, prețul unei nopți de cazare pentru o cameră de două persoane variază între 120 de lei, la vilă, și 900 de lei la un hotel de 5 stele, cu micul dejun inclus.  

Prețurile cazărilor din Sighișoara sunt ceva mai accesibile. Turiștii care doresc să petreacă minivacanța de 6 zile, care include și Paștele, în această zonă istorică și plină de tradiție vor scoate din buzunar între 150 de lei, pentru o cameră dublă în vilă, și 550 de lei, pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele, potrivit wowbiz.ro.

Pachet de Paște la Poiana Brașov 

Un resort din Poiana Brașov oferă cazare cu demipensiune pentru două persoane la prețul de 2.200 de lei pentru trei nopți. Un alt resort din aceeași zonă propune un pachet de trei nopți pentru doi adulți și doi copii, cu prețuri cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. 

”Pachetul de Paște are minim trei nopți cazare cu demipensiune. Pentru adulţi, ne-am gândit să le oferim un voucher de SPA pentru a se relaxa pe perioada sejurului, iar copiii vor avea jocuri atractive atât la interior, cât și la exterior, iepuraşul de Paște, vânătoare de ouă. 

Pentru 1 Mai poate pentru cei care doresc să petreacă Paștele acasă, ne-am gândit să facem acest pachet cu un brunch muncitoresc și multe discount-uri în cadrul centrului SPA”, precizează Bianca Socol, manager resort 4 stele.

Vezi și: Vacanța de Paște pe litoralul românesc, la preț de sejur într-o destinație exotică. Suma e uriașă pentru trei zile la Marea Neagră 

Zile libere de Paște 2024 

Pentru că Paștele ortodox va fi în aceeași săptămâna cu 1 Mai – Ziua Muncii, care este zi liberă prin lege, Guvernul a hotărât ca bugetarii să fie liberi și pe 2 mai. Astfel, se face punte cu sărbătoarea Învierii Domnului, care pică anul acesta pe 5 mai.   

Prin urmare, prima minivacanță din 2024 va avea loc la începutul lunii mai. 2 mai cade într-o zi de joi, între două sărbători legale: Ziua Muncii (1 mai) și Vinerea Mare (3 mai). Duminică, 5 mai, este Paștele, iar luni, 6 mai, este a doua zi de Paște. Astfel, rezultă o vacanță de 6 zile pentru bugetari. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...