EXCLUSIV

Oferte la preț de lux de 1 Mai și de Paște. Cât ne costă două zile la mare sau la munte

Adriana Olaru 07.04.2022, 12:04
Oferte la preț de lux de 1 Mai și de Paște. Cât ne costă două zile la mare sau la munte

A mai rămas puțin până la mini-vacanța de Paște sau de 1 Mai, iar românii se înghesuie la ofertele puse în acest an la dispoziția lor. Prețurile sunt destul de mari, iar pentru câteva zile de distracție și relaxare la malul mării sau la munte trebuie să scoateți din buzunar peste o mie de lei.

Anul acesta, Paștele Ortodox cade pe 24 aprilie, adică înainte cu un weekend de 1 Mai, atunci când o bună parte dintre români și-au planificat deja felul în care își vor petrecere zilele libere. Marea problemă pentru cei care voiau o vacanță prelungită este că nu se mai poate face punte între cele două sărbători, așa cum s-a întâmplat anii trecuți.

„În ultimii ani, Paștele deschide sezonul estival. În general, vacanța de 1 Mai ne place dacă putem face punte să legăm câteva zile libere. Este clar că în acest an tinerii vor lua cu asalt malul mării, iar pentru familiile cu copii va fi ceva mai complicat, vor avea acest impediment că nu vor putea să se bucure de mai multe zile libere”, a explicat Ciprian Enea, consultant în turism.

Prețuri uriașe la malul mării

Pentru vacanța de 1 Mai, cei mai mulți tineri se bat pe locurile libere de cazare puse la dispoziție în pensiuni și hoteluri de la malul mării. Aici, prețurile sunt uriașe, cel puțin, acum pe ultima sută de metri, iar pentru două nopți de cazare în Vama Veche, spre exemplu, pe internet mai sunt oferte doar cu peste 1.000 de lei. În acești bani, nu sunt incluse mesele, ci doar nopțile de cazare de vineri până duminică, în weekendul liber.

Preturile de pe litoral de anul acesta, la acelasi nivel cu cele din statiunile de lux
Preturile de pe litoral de anul acesta, la acelasi nivel cu cele din statiunile de lux

Prețuri ceva mai mici sunt în apropiere de Vama Veche, în stațiunea 2 Mai. Pentru două nopți de cazare, spre exemplu, la o pensiune cu baie proprie, aer condiționat și curte trebuie să scoateți din buzunar în jur de 600 de lei. Și aici însă mai sunt doar câteva locuri disponibile, la aceste prețuri. În Mamaia, o altă variantă des aleasă de români pentru vacanța de 1 Mai, prețurile sunt asemănătoare cu cele pe care le găsim în Vama Veche. Pentru două nopți de cazare trebuie să scoateți din buzunar în jur de 1.000 de lei, însă în unele cazuri sunt incluse și mese. Evident, cu cât cresc pretențiile cresc și prețurile și pot ajunge pentru o singură persoană la câteva mii de lei.

„Pentru vacanța de 1 Mai există și programul Delta pentru toți – 649 de lei/persoană pentru patru nopți de cazare. Atât costă, sunt incluse toate mesele, la patru stele, există și o surpriză de bun venit, există și varianta de pescuit de pe ponton, spre exemplu”, mai spune Ciprian Enea.

Valea Prahovei, preț de lux pentru români

O altă variantă pentru petrecerea zilelor libere 1 Mai sau de Paște este Valea Prahovei, aici unde ofertele au fost pregătite cu multe săptămâni înainte.

„Un sejur de două, trei nopți de Paște costă în jur de 1.200, 1.300 de lei pentru fiecare persoană, cu demi-pensiune și cină festivă. Evident, cresc prețurile, depinde de margaretele la care mergem. Paștele este una dintre cele mai îndrăgite vacanțe, iar printre destinațiile preferate de oameni se află Delta Dunării, Sibiu, Brașov, București sau Oradea. Acesta sunt niște destinații de city-break dacă vreți, iar românii preferă să meargă cu mașinile, chiar dacă sunt și zboruri interne”, a mai explicat Ciprian Enea.

În Sibiu, prețul pentru două nopți de cazare la o pensiune este de 500 – 600 de lei, fără mese incluse. Și la Brașov prețurile sunt asemănătoare, însă cresc cu câteva sute de lei când vine vorba de sărbătorile pascale, fiind incluse și mese festive cu preparate tradiționale românești.

Urmăriți Impact.ro și pe