Cât a plătit Florinel Coman pentru a lua permisul de şofer în Ucraina. Aşa arată examenul auto

Cristian Cojocaru 24.02.2021, 08:21
Cât a plătit Florinel Coman pentru a lua permisul de şofer în Ucraina. Aşa arată examenul auto

Jucătorul FCSB a fost tras pe dreapta atunci când se îndrepta spre București de la Constanța. Acesta a prezentat un permis de conducere obținut în Ucraina. Pentru a lua permisul de conducere  în Ucraina, Florinel Coman ar fi plătit către o ”filieră” a permiselor.

Florinel Coman ar fi plătit o filieră pentru a-și lua permisul

Nu este deloc un mister faptul că există o ”filieră” a permiselor peste graniță, în Ucraina. Cei care nu reușesc să dobândească dreptul de a conduce la noi în țară, apelează la vecinii ucrainieni obținând acte false. Potrivit polițiștilor din Iasi, la sfârștiul anului trecut tot mai mulți români prezentau acte eliberate în Ucraina.

”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, a declarat subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, conform Adevărul.

Pentru a obține un astfel de permis, românii trebuie să scoată din buzunar între 600 și 800 de euro. Un alt motiv pentru care polițiștii consideră că este vorba despre o filieră, este faptul că mulți dintre cei prinși cu astfel de permise, nu dețin pașapoarte. Pașaportul este un document necesar în scopul obținerii permisului de conducere pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a obține un permis în Ucraina, Florinel Coman ar fi plătit între 600 și 800 de euro
Pentru a obține un permis în Ucraina, Florinel Coman ar fi plătit între 600 și 800 de euro

Cum decurge procedura

În primul rând, pentru a obține dreptul de a șofa în Ucraina, aplicantul, în acest caz Florinel Coman, trebuie să aibă un permis de ședere. Acesta se obține numai în cazul în care cetățenii străini desfășoară activități profesionale sau studiază în Ucraina. Legislația ucrainiană prevede că examenul este compus ca și în România, din partea teoretică și partea practică.

Proba teoretică durează maxim 20 de minute, timp în care candidatul trebuie să răspundă la 20 de întrebări. Proba practică se poate susține de numai trei ori, astfel că dacă aplicantul pică examenul de trei ori, nu va mai putea relua examinarea. Testul teoretic însă, se poate repeta în număr nelimitat. Pentru a trece peste proba teoretică, aplicantul trebuie să răspundă corect la minim 18 din cele 20 de întrebări.

Pentru a se putea înscrie la examenul auto de la vecini, aplicantul trebuie să atașeze mai multe documente la dosarul pe care urmează a-l depune. Acest dosar trebuie să conțină copii ale pașaportului, permiul de ședere, un certificat medical și dovada plății taxei. Noile reglementări din Ucraina prevăd că testul practic se poate da acum și în limba engleză. Durata de desfășurare a școlii auto în Ucraina este de aproximativ două luni.

Urmăriți Impact.ro și pe