Cât a costat cea mai mare tranzacție imobiliară din România. A fost realizată acum

Cât a costat cea mai mare tranzacție imobiliară din România. A fost realizată acum

Cea mai mare tranzacție imobiliară a fost finalizată recent de către frații Pavăl. Proprietarii firmei Dedeman au făcut din nou o tranzacție imensă, dar de data aceasta pentru un proiect al cărui valoare nu a fost încă egalată. Cu cât s-a finalizat cea mai mare tranzacție de până acum?

Cea mai mare tranzacție imobiliară din România

Proprietarii firmei Dedeman, antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, au achiziționat din cadrul asociației Forte Partners, clădirea a treia a complexului de birouri The Bridge din București. Acest proces se finalizează cu o tranzacție de circa 200 de milioane de euro. Proiectul a început în anul 2018, iar valoarea nu a fost egalată până în acest moment, se arată potrivit profit.ro. De astfel, tranzacția a fost finalizată prin cedarea părților sociale deținute de frații Jabra și familia Mărgescu în firma The Bridge 3 Office Building.

Construcția imobilului are o suprafață de 21.171 de metri pătrați și a fost încheiată de curând. De asemenea, tranzacția a presupus rambursarea și închiderea creditelor de dezvoltare obținut în anul trecut de Forte Partners de la Raiffeisen Bank. Dar din care au mai rămas de plătit aproximativ 30 de milioane de euro. Administrația firmei a fost preluată de Andreea Drugă, head of asset management din cadrul Dedeman Imobiliare. Potrivit sursei citate de mai sus, primele două imobile din complexul The Bridge au fost cumpărate de Dedeman cu circa 150 de milioane de euro, iar ultima clădire cu 53 de milioane de euro.

Cât a costat cea mai mare tranzacție imobiliară din România. A fost realizată acum

Cât a costat cea mai mare tranzacție imobiliară din România. A fost realizată acum

Cel mai mare contract de pe piață

Contractul semnat dintre Dedeman și Forte Partners este cel mai mare de pe piața imobiliară. Totodată, anul trecut Dedeman a fost implicat din nou în cea mai mare tranzacție imobiliară a anului, după ce a achiziționat complexul de birouri The Office, Cluj-Napoca, de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor cu 129 de milioane de euro.

Amintim că Dedeman este cel mai mare retailer local de bricolaj, dar și cel mai mare business dezvoltat de către antreprenori români. În anul 2019 a atins o cifră de afaceri de 8,1 miliarde de lei și un profit de 1,2 miliarde de lei, iar numărul angajaților a crescut la peste 11.000 de persoane. Frații Pavăl au intrat pe sectorul logistic al pieței imobiliare anul trecut, printr-o asociere cu antreprenorul Ionuț Dumitrescu, cel care dezvoltă un parc logistic în Chitila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI