EXCLUSIV Avem detaliile tranzacției unei importante televiziuni din România. Cu câți bani s-a vândut

Redacția IMPACT 28.04.2020, 10:36
EXCLUSIV Avem detaliile tranzacției unei importante televiziuni din România. Cu câți bani s-a vândut

O importantă televiziune din România și-a găsit cumpărător. Este vorba despre Prima TV, televiziunea deținută de societatea Prima Broadcasting Group SRL, care era în negocieri încă de anul trecut. Cine este cumpărătorul și câți bani a plătit pentru Prima TV?

UPDATE: Contractul de vânzare pentru televiziunea Prima TV a fost semnat, marți dimineață, 28 aprilie 2020. Suma pe care s-a încheiat tranzacția este 19 milioane de lei. Citiție restul detaliilor, mai jos.

Cine va fi noul proprietar Prima TV

Prima TV a intrat în insolvență în anul 2015, iar în 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv opțiunea de business transfer. Mai târziu, în 2019, compania a luat hotărârea de a acorda un mandat exclusiv de vânzare către omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietar al Look TV, însă tranzacția nu s-a concretizat.

„Prima TV este un post TV fanion cu o istorie îndelungată, trecând prin mai multe tranzacții, cu un brand încă foarte puternic și poate reprezenta o bună oportunitate de dezvoltare a unei noi platforme media în România sau un activ valoros pentru companiile TV deja prezente în piață”, a declarat în 2019 George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni si Achiziții, PwC România.

prima tv, vanzare, cumparere, patronul look
Cine a cumpărat Prima TV și cu câți bani

În ultimul an, Cristian Burci a mai avut discuții pentru vânzarea Prima TV. Una dintre intenții – a fost cu trustul Dogan, care dețin în România Kanal D, notează Libertatea. Anul trecut, în toamnă, suma care se vehicula pentru această gtranzacție era de 22 milioane de lei. Rămâne de văzut, astăzi, care va fi valoarea noului contract. Cumpărătorul pentru Prima TV este Clever Media, grupul care deține și Look TV și cu care s-ar fi negociat și în luna noiembrie 2019. Adrian Tomșa este cel care urmează să preia controlul Prima TV și cel care operează stațiile Look TV și Look Plus, dar și site-ul Profit.ro și postul de televiziune Profit.

Prima Broadcasting Group SRL a fost înființată în 1992, televiziunea Prima TV fiind lansată doi ani mai târziu, în 1994. Printre cele mai cunoscute producții ale postului, care s-au bucurat de un număr mare de urmăritori și care au crescut audiențele postului, s-au numărat:  Vrei să fii miliardar?, Copiii spun lucruri trăsnite, DA sau NU, Te crezi mai deștept? (Virgil Ianțu), Reuniunea de clasă, Totul pentru tine, Mereu prieteni, Megastar (Andreea Raicu), Cronica Cârcotașilor (Șerban Huidu și Mihai Găinușă), Big Brother (Andreea Raicu și Virgil Ianțu), Trădați în dragoste (Ernest), Poliția în acțiune (Christian Sabbagh), Mondenii, Supernanny, Trăsniți în N.A.T.O. și Dill Mill Gayye (Întâlnirea Inimilor).

Urmăriți Impact.ro și pe