Casa Regală reacționează după anunțul petrecerii cu lăutari din trenul regal de 1 decembrie. „E o blasfemie”

Anca Manolica 27.11.2022, 10:55
Casa Regală reacționează după anunțul petrecerii cu lăutari din trenul regal de 1 decembrie. „E o blasfemie”

O firmă de evenimente a scos în vânzare 80 de bilete pentru o călătorie cu Trenul Regal pe ruta Gara Băneasa – Sinaia și retur, de Ziua Națională, care vine la pachet și cu o petrecere „clasică – mişto”, cu şpriţuri şi lăutari. Cât ar fi costat aceste bilete și ce reacție a avut Casa Regală când a aflat că în Trenul Regal se va ține o petrecere cu lăutari.

Petrecere cu „șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie

De Ziua Națională a României, Trenul Regal va fi gazda unei petreceri pe cinste. La eveniment vor participa 80 de persoane care au plătit câte 500 de euro pentru un singur bilet. Pachetul include o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească.

Organizatorii spun că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri şi brânzeturi scumpe, dar şi cu preparate din carne la proţap și  la ceaun. Mai mult, au ţinut să sublinieze că lăutarii sunt unii celebri, care au concertat şi la Scala din Milano.

„De Ziua Națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu Trenul Regal, pe ruta București – Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”, au transmis organizatorii.

Pe afișul evenimentului au fost puse și portretele Regelui Ferdinand și cel al Reginei Maria, însoțite de o imagine cu trenul regal și formația care-i va binedispune pe călători.

Afișul petrecerii care va avea loc în Trenul Regal
Afișul petrecerii care va avea loc în Trenul Regal

Cum a reacționat Casa Regală

Reprezentanții au reacţionat vehement la auzul acestei vești, iar ilustrațiile de pe afiș au aprins și mai mult spiritele.

„Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României.

Cu siguranţă, dezaprob total ceea ce se întâmplă acum, pentru că Trenul Regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a transmis directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă, potrivit Antena 3.

Trenul Regal a intrat în folosință în 1928, cu scopul de a fi un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand și Regina Maria. Regele Mihai (1921-2017) a călătorit și el în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind același mijloc de transport care l-a dus în exil, în ianuarie 1948, dar și pe ultimul drum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...