Casa de pensii, schimbare radicală. Bucurie mare pentru pensionarii din România. Ce vor găsi acolo

Mihai Roșoiu 10.11.2020, 12:57
Casa de pensii, schimbare radicală. Bucurie mare pentru pensionarii din România. Ce vor găsi acolo

Casa de Pensii va suferi o schimbare radicală. Asta anunță Ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Oficialul din Guvern vrea să schimbe modul de lucru al angajaților din Casa de Pensii. Avertismentul lansat de Violeta Alexandru înseamnă o mare bucurie pentru pensionarii din România. Aceștia ar trebui să găsească în viitor un personal amabil, gata să le servească interesele.

Casa de pensii, schimbare radicală. Bucurie mare pentru pensionari

Aflată în plină campanie electorală, Violeta Alexandru anunță schimbări radicale la sucursalele Casei de Pensii din țară. Ministrul Muncii transmite un avertisment fără precedent către angajații, care nu vor respecta regulile. Oficialul de la Palatul Victoria vestește demiteri în toate neregulile descoperite în viitor.

Violeta Alexandru a promis o altă atitudine a personalului de la Casa de Pensii într-un interviu oferit la România Tv:

„ Oriunde găsesc probleme la nivelul caselor de pensii voi schimba. Nu voi tolera nicio neregulă. Eu nu mi-am luat niciun angajament că voi fi un ministru simpatic, ci un ministru eficient. Am făcut multe verificări la nivelul caselor de pensii din țară. Am constatat că personalul este plictisit, lipsit de empatie și amabilitate. Funcționarii nu mai au răbdare s lucreze cu personalul, să le explice lucruri importante pentru pensionari.

Casa de Pensii, schimbare radicală anuntata de Violeta Alexandru
Casa de Pensii, schimbare radicală anuntata de Violeta Alexandru

Am făcut chiar experimente. Am sunat pe numerele de contact pentru public al caselor de pensii din diferite județe. Mi s-a vorbit cu dispreț și fără niciun pic de profesionalism. Un asemenea comportament nu poate fi tolerat. Se simte faptul că unii funcționari nu-și fac treaba cu plăcere. Acesta nu este un job la care să vii doar așa ca să ai unde te duce. Aici trebuie implicare, interes și profesionalism. Așa că nu am să am nicio reținere să elimin acei funcționari care nu se încadrează”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru anunță majorări ale pensiilor în 2021

Schimbarea radicală de la Casa de Pensii nu este singura anunțată de către Violeta Alexandru, care a vorbit și despre majorarea pensiilor.

Ministrul Muncii a anunțat că pensiile vor crește în următorii ani, așadar nu doar în anul 2021. Ministrul Muncii a explicat că urmează să fie făcută o evaluare a încasărilor la buget, în funcţie de care Guvernul va decide cu cât vor creşte pensiile în anul următor.

”Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a susținut Violeta Alexandru, în direct la România TV. Violeta Alexandru nu a putut preciza cu ce procent vor creşte pensiile deoarece nu este în măsură să spună care este situaţia încasărilor la buget.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe