Care este ordinea corectă de a pune ingredientele pentru clătite. Secretul bucătarilor iscusiţi

Badea Violeta, Ana Ionescu 27.08.2021, 17:29
Care este ordinea corectă de a pune ingredientele pentru clătite. Secretul bucătarilor iscusiţi

Ai poftă de ceva dulce și gustos? Ei bine, atunci cea mai bună alegere este, fără dar și poate, o porție de clătite. Cei mici știu că e aproape imposibil să refuzi un astfel de desert delicios, dar cum faci pentru a le obține mai pufoase și fără cocoloașe? Iată secretul bucătarilor iscusiți!

Rețeta pentru clătite pufoase

Dacă îți plac dulciurile, ne-am gândit să îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă de clătite pufoase și aromate. Este un preparat care se pregătește destul de ușor, mai ales dacă îi cunoști fiecare secret. Majoritatea gospodinelor întâmpină dificultăți la prepararea compoziției, dar ne-am gândit să-ți dezvăluim câteva trucuri care îți vor ușura treaba. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă încântătoare.

Reteta pentru clatite pufoase
Reteta pentru clatite pufoase

Ingrediente

  • 350 de grame de făină
  • trei ouă
  • 50 de grame de unt topit
  • 500 de ml de lapte rece
  • 250 de ml de apă minerală
  • un praf de sare
  • vanilie, opțional
  • coajă de lămâie, opțional
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

De cele mai multe ori, gospodinele întâmpină probleme atunci când pregătesc compoziţia de clătite, deoarece se formează cocoloașe. Te-ai confruntat și tu cu problema aceasta, nu-i așa? Ei bine, secretul este acela de a pune ingredientele în ordinea următoare: laptele, făina, bătute bine şi la sfârşit ouăle. Iată cum se procedează.

Prima dată se bat ouăle cu mixerul sau cu telul pâna se obține o spumă deasupra, apoi se adaugă untul topit, sare și apoi jumătate din cantitatea de lapte. Se amestecă bine toate aceste ingrediente și se lasă deoparte. Într-un alt bol se pune restul de lapte și se adaugă treptat făina. Se amestecă bine și se adaugă compoziția pe care am obținut-o puțin mai sus. În final se pune și apa minerală și se amestecă până se omogenizează totul.

De asemenea, compoziția mai poate conține esență de vanilie și coajă de lămâie, în funcție de preferințele fiecăruia. După ce este gata, aluatul se lasă aproximativ un sfert de oră  la odihnit, de preferat undeva la rece. Ulterior, uleiul se adaugă în tigaia pe care o punem la încins. Cu ajutorul unui polonic turnăm aproximativ două linguri din aluat.

Pentru a se prăji cât mai repede clătitele, tigaia se poate acoperi cu un capac, dar nu este obligatoriu acest lucru. Trebuie să avem grijă să se facă pe ambele părți. Marii bucătari spun că fiecare parte ar trebui ținută pe foc în jur de 60 de secunde. Clătitele se servesc cu ciocolată, gem, nuci tocate, fulgi de cocos sau sirop de arțar. Spor la treabă și poftă bună!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...