Secretele celor mai bune clătite din lume. Au fost ținute ascunse de cei mai tari cofetari și patiseri dar acum au ieșit la iveală!

Emanuela Pană 17.05.2021, 09:23
Secretele celor mai bune clătite din lume. Au fost ținute ascunse de cei mai tari cofetari și patiseri dar acum au ieșit la iveală!

Nu mai este un secret pentru nimeni că unele dintre cele mai delicioase gustări sunt cele preparate în casă. Între ele, clătitele ocupă un loc special. Deși este un desert simplu în aparență, clătitele au pus de multe ori probleme chiar și celor mai iscusite gospodine. Chiar dacă se fac din puține ingrediente, ele trebuie preparate cu mare grijă. Află, în continuare, secretele celor mai bune clătite pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Secretele celor mai bune clătite din lume

Indiferent că sunt umplute cu gem, dulceață, marmeladă, ciocolată și banane, clătitele reprezintă un desert delicios, ușor de făcut și care nu necesită o listă prea lungă de ingrediente. Nimeni nu poate rezista în fața unei farfurii cu clătite aburinde, abia rulate. În continuare, vă vom prezenta o rețetă simplă și foarte deliciosă de clătite, alături de câteva secrete știute, până nu de mult, doar de cofetari.

Ingrediente:

 • 3 ouă;
 • 300 g de făină;
 • 300 ml de lapte;
 • 250 ml de apă minerală;
 • 3 linguri de unt topit;
 • 1 praf de sare;
 • opțional: 1-3 (maximum) linguri zahăr sau după gust;
 • arome: vanilie, rom sau chiar coajă de lămâie. Aromele se adaugă doar dacă facem clătite dulci;
 • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

 1. Se sparg ouăle întregi într-un vas și se bat împreună cu sarea.
 2. Se adaugă făina, alternativ cu laptele.
 3. Se amestecă bine compoziția cu telul după fiecare tranșă. Dacă nu te descurci foarte bine cu telul, folosește mixerul.
 4. Dacă se dorește adăugarea de arome, se pune de la început extractul de vanilie sau rom și zahărul.
 5. În funcție de preferințe, aluatul poate fi mai subțire sau mai gros.

Citește și: Cum faci cele mai pufoase clătite japoneze. Cu reţeta asta îi vei cuceri pe toţi

Au fost ținute ascunse de cei mai tari cofetari

În continuare îți vom face cunoscute toate secretele explicate de-a fir a păr pentru cele mai bune clătite din lume.

secretele celor mai bune clatite
Cum faci cele mai bune clătite la tine acasă. Secretele marilor cofetari

Secretul nr. 1: Totul ține de utilizarea bicarbonatului de sodiu în prepararea desertului. Mai precis, dacă nu vrei clătite care să se rupă, dar îți dorești ca ele să iasă pufoase, trebuie să pui în compoziție o singură lingură de bicarbonat de sodiu.

Secretul nr. 2: Un alt secret pentru a obține niște clătite delicioase și pufoase constă în numărul de ouă folosite. Cu cât adaugi mai multe, cu cât acestea vor avea un gust mai plăcut.

Secretul nr. 3: Punctele forte ale celor mai bune clătite sunt consistenţa compoziţiei, dar şi faptul că nu se adăugă zahăr. În cazul în care vrei, totuși, să adaugi și zahăr, ai grijă să nu exagerezi, pentru că acesta se caramelizează și clătitele se vor înnegri.

Secretul nr. 4: Ai grijă la tigaia pe care o folosești! Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba despre clătite, dacă nu chiar primul, este tigaia în care le coci. Pentru o experiență culinară deosebită, tigaia în care faci clătitele trebuie să fie bună și de calitate. O tigaie ideală ar fi una cu coada lungă și pereții laterali nu foarte înalți.