Care este numele real al Patriarhului Daniel și ce salariu are. Liderul BOR încasează bani frumoși în fiecare lună

Corina Oprea 04.05.2023, 21:06
Care este numele real al Patriarhului Daniel și ce salariu are. Liderul BOR încasează bani frumoși în fiecare lună

Patriarhul Daniel este una dintre cele mai importante personalități din lumea publică. Este cunoscut de o țară întreagă și foarte apreciat, dar primește și o mulțime de critici. Dacă mulți îl știu, puțini au habar care este, de fapt, numele său real. Este un subiect despre care nu a vorbit public, la fel ca veniturile sale, care nu sunt deloc mici.

Cum se numește, de fapt, Patriarhul Daniel

Patriarhului Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe din România, este un personaj extrem de apreciat. S-au scris multe despre el de-a lungul timpului, de la banii pe care îi câștigă lunar, până la bunuri de care nimeni nu știe. Un alt detaliu pe care nu îl cunosc prea mulți este numele său real, pe care a evitat să îl facă public.

Preafericitul Daniel este un personaj extrem de controversat, căruia îi place să mențină suspansul în ceea ce privește viața sa privată. Puțini sunt cei care știu care este numele lui real sau detalii despre veniturile sale, care nu sunt deloc unele mici. Dan Ilie Ciobotea este cel care conduce acum Biserica Ortodoxă și ia deciziile în ceea ce privește fața bisericească din România.

Preafericitul s-a născut la data de 22 iulie 1951 și a avut o viață plină de reușite. A studiat teologia, chiar și doctoratul și a mers la perfecționare chiar și peste hotare, unde a avut parte de studii importante, la un nivel înalt. Pe 12 septembrie 2007 a fost ales patriarhul Bicericii Ortodoxe Române de către Colegiul Electoral Bisericesc.

Ce sume exorbitante câștigă Patriarhul Daniel

Salariul Patriarhului Daniel este unul dintre cele mai controversate subiecte, de care o țară întreagă este interesată. Deși este cunoscut faptul că duce o viață de lux și a reușit să strângă averi exorbitante, Preafericitul susține că are este modest. Cu toate acestea, conduce mașini cu prețuri ireal de mari și face aroganțe la care nu oricine are acces.

Conform datelor oficiale, în anul 2016, salariul său lunar era de 16.600 de lei. Ulterior, din 2019, venitul lui a ajuns la 23.920 lei pe lună, o sumă la care mulți români nici nu își permit să viseze.

La un moment dat, acesta a vorbit despre bani și spunea că bogăția sau sărăcia nu este un scop în sine și că acestea te pot îndepărta sau apropia de Dumnezeu și de semeni.

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor.

Urmăriți Impact.ro și pe