Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpă. Prețul halucinant plătit pentru doar 100 de grame

Stan Filon 21.02.2023, 18:25
Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpă. Prețul halucinant plătit pentru doar 100 de grame

Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpă! Preafericitul Daniel are gusturi bune și atunci când vine vorba despre cafea, nu doar de mașini. Liderul Bisericii Ortodoxe Române servește o cafea cu un preț destul de piperat, față de celelalte cafele cunoscute.

Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpă

Patriarhul Daniel obișnuiește să bea o cafea foarte scumpă. Se numește Divin și costă 45,99 de lei suta de grame! Nu mulți își permit să se bucure de aroma sa intensă. Cel care a aflat ce cafea bea liderul Bisericii Ortodoxe Române este Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, care a participat la podcastul lui Ionuț Vulpescu.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin. Este un melanj rafinat, creat din trei cafele rare, crescute la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Este o cafea intens aromată, cu gust plin și armonios, cu o notă vag exotică și tărie moderată”, se arată în descrierea cafelei Divin. Este 100% arabica.

Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpa
Patriarhul Daniel bea o cafea extrem de scumpa

Cafea lui Dumnezeu și cafea Diavolului

Puțini oameni știu, dar cafeaua este împărțită în două soiuri, după cum mai spune specialistul. Există cafeaua lui Dumnezeu, dar și cafeaua Diavolului. Iată care este diferența:

„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o 100 kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta.

Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. Are o denumire englezească, dar nu are niciun rost. Ceea ce bem noi acum e Cafeaua lui Napoleon Bonaparte, Cafeaua Sfânta Elena, făcută pe Insula Sf. Elena, pe coasta Africii, lângă Mozambic, și este cafeaua pe care a plantat-o Napoleon când a ajuns în insulă. Ultima dorință a lui Napoleon a fost să bea o cafea plantată de el. Și asta e cafeaua plantată de el”, a mai zis Gheorghe Florescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...