Care este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear. Nu e buncăr, aşa cum se aşteaptă toată lumea

Nicu Stan 16.03.2022, 15:55

S-a aflat care este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear. Nu e buncăr, aşa cum ar crede toată lumea. Războiul început de Rusia în Ucraina sperie oamenii din întreaga lume, dar mai ales pe vecinii țării cotropite de ruși, printre care ne aflăm și noi.

Acesta este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac cu cea mai mare bombă nucleară. Bucureștiul și orașe din apropiere ar fi rase de pe fața pământului

Cu frica în sân de o eventuală escaladare a situației din Ucraina, mulți români se întreabă care ar putea fi cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear, în contextul în care Vladimir Putin a făcut amenințări în acest sens.

Zilele de război continuă să se înmulțească, astfel că întreagul mapamond trăiește vremuri tulburi din cauza războiului pornit de Vladimir Putin împotriva ucrainenilor. Marea frică a tuturor este degenerarea conflictului în cel de-Al Treilea Război Mondial.

Salina Turda, cel mai sigur loc din Romania in cazului unui atac nuclear
Salina Turda, cel mai sigur loc din Romania in cazului unui atac nuclear

Ce s-ar întâmpla în cazul în care Bucureștiul ar fi atacat cu bomba nucleară

Astfel, posibilitatea unui atac nuclear ar crește îngrijorător. Mai ales că, șeful de la Kremlin a făcut un anunț în urmă cu câteva zile în care vorbea despre punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei, astfel că mulți dintre români se întreabă ce s-ar întâmpla atunci, există un loc în România în care poți scăpa cu viață din așa ceva.

Conform unei  simulări făcute pe computer, o bombă rusească de tipul Tsar care are o capacitate de 100 de megatone, fiind în același timp și cea mai mare bombă nucleară realizată vreodată, este capabilă să șteargă de pe hartă atât Bucureștiul, dar și alte orașe din apropiere precum Ploiești, Urziceni, Alexandria sau Giurgiu, în cazul în care bomba ar cădea în Capitală.

Cel mai sigur loc din România este în Cluj Napoca

Astfel, unul dintre cele mai sigure locuri din România în cazul unui atac nuclear ar fi Salina Turda. Locul este cel mai ferit și ar putea fi cel mai sigur din România. Salina Turda este situată lângă orașul Cluj-Napoca. Salina Turda are o adâncime de circa 200 de metri și ar putea adăposti peste 800.000 de oameni, de trei ori cât populația municipiului Cluj-Napoca.

Salina Turda a fost utilizată ca adăpost antiaerian în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Locul adăpostește numeroase specii de organisme care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen de sulfurat, cu o atmosferă săracă în oxigen, însă bogată în dioxid de carbon și metan.

Un alt loc sigur din România în cazul unui atac nuclear

Un alt loc pentru adăpstire pentru români în cazul unui atac nuclear ar putea fi Peștera Movile. Peștera se află la o adâncime de 30 de metri sub pământ și are o suprafață de peste 300 de metri.

Peștera se regăsește în apropiere de Mangalia, Constanța iar experții în domeniu susțin că acest loc ar putea fi încă un loc care ar putea proteja viața, în cazul unui atac cu bomba nucleară.

Urmăriți Impact.ro și pe