EXCLUSIV

Care e starea de sănătate a lui Ilie Năstase după externare: “Era foarte posibil să fi făcut o formă gravă”. Care a fost norocul lui EXCLUSIV

Alexandru Catalan 08.12.2021, 19:16

Ilie Năstase a ieșit fără urmări din încleștarea cu pandemia secolului. La o săptămână după ce a părăsit spitalul, fostul nostru mare tenismen susține că nu mai are niciun motiv de îngrijorare, din cauza bolii.

Detalii despre starea de sănătate a lui Ilie Năstase, după externare

La 75 de ani și după ce a petrecut mai bine de o săptămână internat la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală, din cauza infectării cu COVID-19, Ilie Năstase susține că a reușit să treacă cu bine peste această perioadă. Finalul de an a fost unul destul de agitat pentru fostul nostru sportiv de performanță, fiindcă înainte de a se fi infectat cu COVID-19, el a traversat și un scandal cu Ciprian Marica, nimeni altul decât nașul său de căsătorie, pe tema anumitor afaceri comune legate de Academia de Tenis ”Ilie Năstase”, ce funcționează în incinta fostei baze sportive ”Voința”.

Mă simt bine! Nu am niciun fel de urmări și nici nu cred că s-a pus vreun moment să am asemenea probleme, fiindcă nu am fost intubat pe termen mediu sau lung. Am mai spus-o, am avut o formă ușoară a bolii și ca atare, plămânii mei sunt în regulă!, a declarat Ilie Năstase pentru impact.ro.

El susține că foarte probabil un rol important în depășirea cu bine a situației l-a jucat și faptul că s-a vaccinat în această toamnă, deși soția sa nu e adepta acestei soluții.

Care este starea de sănătate a lui Ilie Năstase
Ilie Năstase a trecut prin momente dificile

Tratament doar în spital

Năstase nu s-a simțit bine, a fost internat în spital și s-a descoperit că este infectat cu COVID-19. Fostul mare sportiv a oferit o primă reacție după ce a aflat verdictul medicilor. Acesta susținea că are o formă ușoară a bolii, iar principalul motiv pentru care starea sa a fost una bună este acela că s-a vaccinat în prealabil.

Da, am avut o anume medicamentație și ea a avut rezultate. Atunci, pe durata internării, nu acum, când am revenit acasă! Dar nu am avut febră, nici acum, nici atunci, ci doar o tuse care m-a chinuit pentru o vreme. Și chiar dacă s-a dovedit că vaccinul nu m-a ferit complet de boală, fără el probabil că aș fi mai mult de tras. Și unii medici mi-au spus că dacă nu eram vaccinat, era foarte posibil să fi făcut o formă mai gravă. Eu am preferat să mă vaccinez cu Johnson&Johnson!, a precizat fostul nostru multiplu campion la tenis de câmp.

Ce îl deranjează

Ilie Năstase e însă sâcâit în aceste zile de o serie de comentarii pe care câțiva conaționali preferă să le facă la adresa sa și susține că nu înțelege de se întâmplă asta.

Văd că există persoane care sunt atente la ce spun sau la ce gândesc și folosesc tot felul de afirmații la adresa mea. Afirmații din care înțeleg că e lăsată deoparte orice formă de respect. Iată de ce, o vreme cel puțin, voi evita să mai vorbesc!, a indicat Ilie Năstase.

Ilie Năstase și soția sa, Ioana, au ales în a doua jumătate a lunii noiembrie, să petreacă câteva zile de relaș în Turcia, la Istanbul, unul dintre marile orașe ale lumii pe placul jumătății fostului mare tenismen. La întoarcere, Ilie s-a simțit o anume stare de slăbiciune și un urma unui control amănunțit s-a constatat că se infectase cu COVID-19. În schimb, soția sa, nevaccinată, nu s-a îmbolnăvit, ea făcându-și mai multe zile la rând teste, rapide sau PCR, pentru a clarifica situația.

Urmăriți Impact.ro și pe