Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu. Detalii cutremurătoare despre marele actor

Ioana Bucur 22.05.2021, 09:12
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu. Detalii cutremurătoare despre marele actor

După aproape trei luni de agonie, organismul său nu a mai putut lupta. Detalii cutremurătoare despre marele actor au ieșit la lumină. Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu.

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu

Vestea morții lui Ion Dichiseanu i-a îndurerat nu doar pe cei apropiați marelui actor, ci și pe miile de oameni care s-au bucurat de prezența și de rolurile sale de neuitat. Om de teatru și de film, talentul și șarmul său inegalabil au scris un capitol fabulos în arta românească. La 87 de ani, Ion Dichiseanu și-a trăit ultimele luni internat în spitalul Floreasca din București, fiecare zi fiind o nouă bătălie pentru supraviețuire. După aproape trei luni, organismul său a cedat. O bacterie periculoasă i-a venit de hac, luată în timpul unei proceduri medicale efectuată la o clinică privată din Capitală.

În tot acest timp, fiica sa i-a fost alături, rugându-se pentru o minune. Chiar dacă restricțiile impuse în contextul pandemiei nu i-au permis să îl viziteze zi de zi, Ioana Dichiseanu mărturisea că este convinsă că personalul de pe secția pe care era internat tatăl ei se săturase să îi audă vocea:

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, povestea Ioana Dichiseanu, cu puțin timp înainte de moartea marelui actor.

Ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu
Ion Dichiseanu. Inquam Photos / Octav Ganea

Veștie păreau bune, iar familia îndrăznea să fie optimistă. Cu toate că recuperarea urma sa fie un proces lung, artistul se gândea deja la întoarcerea acasă. Ioana a dezvăluit și care au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Dichiseanu. Ce i-a spus fiicei sale, într-o convorbire telefonică:

„Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. ”, a mai spus Ioana Dichiseanu.

Ultima dorință a actorului a rămas neîndeplinită

Plin de viață, cu sufletul tânăr și mereu dornic de o nouă aventură. Ion Dichiseanu a știut să se bucure de fiecare moment oferit de viață. Pe 20 octombrie 2020, ziua în care a împlinit 87 de ani, actorul dezvăluia că visa să călătorească prin Europa cu un Mercedes decapotabil, promis cadou de fiica sa, Ioana.

„Am primit deja și cadouri, multe, sticle de tot felul, eșarfe, parfumuri, cămăși, pulovere, încă nu le-am despachetat pe toate. Dar, în mod deosebit, îmi doresc un Mercedes decapotabil, mi l-a promis fie-mea. Aș vrea să merg cu noua mașină prin Europa. Nu am putut să îmi fac ziua la restaurant, așa cum făceam de obicei, dar mă simt bine. Toți prietenii m-au sunat și mi-au dat mesaje. La telefoane am răspuns cât am putut, că am mai băut și eu, am mai dansat aici cu toții. Dar mi-e dor de petrecerile acelea mari, cu prietenii, cu lăutarii, dar acum m-am conformat”, a povestit Ion Dichiseanu, de ziua lui, în cadrul emisiunii „Showbiz Report”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...