Pe Kera Calița, patroana celebrului local Jariștea, și pe Ion Dichiseanu i-a unit o prietenie de aproape două decenii. Au colaborat la diverse emisiuni de televiziune, dar au și petrecut împreună, la evenimentele de familie. Kera, care deplânge moartea artistului, a dat timpului înapoi și ne-a depănat amintiri despre chefurile la care se distrau până-n zori: ”Viața lui era dichisită. El comanda numai mușchi de vită și whisky îndoit cu apă. Stătea cu paharul în față câte șase-șapte ore, până îl termina!”, ne-a spus ea, în exclusivitate pentru impact.ro.
Lumea teatrului și a filmului românesc este în doliu, de ieri! Și Kera Calița, patroana restaurantului Jariștea, unde regretatul Ion Dichiseanu își serba zilele de naștere, este un monument de tristețe: “Ion Dichiseanu avea un suflet de aur, avea o eleganță în comportament aparte. O casă frumoasă și cochetă. Toată viața, și-a văzut de carieră, a avut un echilibru emoțional greu de găsit la multe persoane.
Se purta atât de fin cu toată lumea cum rar găsești în ziua de astăzi. Își serba toate zilele la restaurantul meu, iar de ziua mea și a soțului meu ne mai cânta. Ne-a legat o prietenie de aproape 20 de ani, o prietenie sinceră și frumoasă”. De asemenea, Kera Calița ne-a mai dezvăluit că artistul nu exagera cu mâncarea: “Viața lui era dichisită. El comanda numai mușchi de vită și whisky îndoit cu apă. Stătea cu paharul în față câte șase-sapte ore, până îl termina”.
Ion Dichiseanu recunoștea că nu poate renunța la țigări: ”Fumez de când mă știu. Dar aproape nimeni nu știe că eu nu trag în piept, eu pufăi. Și pe scenă la fel procedez. Și, uite așa, ajung chiar și la trei pachete pe zi, uneori. Îmi amintesc, înainte de ’89, eram la mare și jucam fotbal cu prietenul meu, Dem Rădulescu. Și știu că am intrat la duș, după meci, și eu eram acolo dezbrăcat, mă spălam cu țigara în gură. Nu i-a venit să creadă, mi-a zis că în viața lui nu a mai văzut așa ceva”, povestea el, pentru cancan.ro.
După, care, a adăugat: ”Sunt băutor de whisky, am luat acest obicei de la Sara Montiel, ea m-a învățat. E o băutură fină, dar nu exagerez. De la ruși, însă, am învățat un truc, ca atunci când bei să și mănânci ceva, în același timp. Să fie ceva de ronțăit, nu contează ce, sau să mesteci ceva, chiar și pătrunjel”.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Ion Dichiseanu și-a adorat fiica, pe Ioana, dar și nepoțica: “Între Anastasia si tata este o legatură specială. Se iubesc, se înțeleg… În această poză, Anastasia împlinea trei anișori. Tata mi-a spus că își dorește să o țină de mânuță pe „primavara sufletului său” în drum spre școală. În această seară, la ora 22.00, dacă vreți să ne unim gândurile și rugăciunile pentru ca tata să vină curând și sănătos acasă și să i se îndeplinească dorința”, menționa Ioana Dichiseanu, pe conturile sociale, înainte de decesul celebrului ei tată.
Actorul Ion Dichiseanu a încetat din viață, joi, la vârsta de 87 de ani. Artistul era internat de la sfârșitul anului trecut în Spitalul de Urgenţă Floreasca. Trupul neînsufleţit al artistului a fost depus astăzi, la ora 13.00, în foaierul Teatrului Nottara, iar mâine, la ora 10.00, cortegiul va pleca spre Cimitirul Bellu, din București, unde va fi depus în capelă. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, la ora 12.00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.