El a fost primul actor care a ajuns la căpătâiul lui Ion Dichiseanu. Cu ce maşină a fost adus trupul neînsufleţit al actorului

Ana Anitoiu, Alexandru Catalan 21.05.2021, 14:21

Colegii de breaslă și fanii lui Ion Dichiseanu au început să meargă vineri la Teatrul Nottara în foaierul căruia a fost depus trupul neînsuflețit al maestrului. Iată cine a fost primul actor care a ajuns să-i aducă un ultim omagiu, precum și cu ce mașină a fost adus sicriul.

Sicriul lui Ion Dichiseanu, transportat cu o mașină specială

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu a fost dus, vineri, în jurul orei 13:00, la Teatrul Nottara cu o mașină mortuară specială – un Cadillac transformat, potrivit pentru maestrul care se prezenta întotdeauna cu o ținută elegantă.

Coșciugul a fost cărat de șase bărbați care au purtat măști de protecție și mănuși, conform protocolului, în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu a luat sfârșit. Sicriul maestrului va rămâne în foaierul Teatrului Nottara până sâmbătă, la ora 10:00 când cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Bellu, unde regretatul actor va fi înmormântat cu onoruri militare.

El a fost primul actor care a ajuns la capataiul lui Ion Dichiseanu. Cu ce masina a fost adus trupul neinsufletit al actorului
Masina mortuara cu care a fost transportat sicriul lui Ion Dichisenu

Cine a fost primul actor care a ajuns la căpătâiul lui Ion Dichiseanu

Primul actor care a venit la căpătâiul sicriului maestrului Ion Dichiseanu a fost Alexandru Repan, în vârstă de 81 de ani. Sprijinindu-se într-un baston, colegul de breaslă al marelui artist a stat alături de el timp de câteva minute, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

De asemenea, la Teatrul Nottara au apărut numaidecât cu flori, mai ales bujori, fani ai actorului, pentru a-și lua rămas bun de la maestrul pe care l-au îndrăgit pentru interpretările sale din teatru, dar și din filme și seriale precum: ”Toate pânzele sus”, în care a fost Pierre Vaillant, ”Pistruiatul”, ”Tunelul” și ”Trandafirul galben”.

”Ion Dichiseanu era la nivelul lui Alain Delon și al lui Jean-Paul Belmondo”

Ion Dichiseanu era entuziasmat să joace într-un film pentru copii intitulat ”Fabrica de ciocolată” regizat de prietenul său, Cristian Radu Nema. Actorul spunea că nu s-a mai făcut un astfel de lungmetraj în România de la ”Veronica” încoace și preciza că era nerăbdător să înceapă filmările. Tânărul regizor cu care lucra să lucreze a împietrit când a auzit cumplita veste și făcut o declarație emoționantă pentru Impact.ro.

”Era ca un un zeu pentru mine, era într-o ligă foarte mare. Lumea spune că dacă nu se năștea în România era un Alain Delon sau un Belmondo. Eu zic altceva. Ion Dichiseanu era de nivelul lor, de la egal la egal, doar că s-a născut în România. În 1962, când  Ion Dichiseanu și-a început cariera, a lucrat cu niște regizori foarte mari, tânăr fiind. Apoi, cu mine, care am doar 33 de ani, a avut o generozitate absolută. Sunt abia la începutul carierei, cu Ion Dichiseanu am mai făcut o facultate întreagă, chiar dacă am absolvit Facultarea de Film, el m-a susținut la teza pentru doctorat. Cu el am învățat mai mult decât la școală”, a spus Cristian Radu Nema despre Ion Dichiseanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...