VIDEO Carambol pe Autostrada Soarelui: peste 50 de mașini implicate. Bilanțul final al victimelor

Iancu Andreea 16.07.2021, 12:31

Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers București-Constanța. Potrivit centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, mai multe mașini au fost implicate într-un carambol pe autostrada A2, pe sensul spre litoral. Traficul rutier a fost complet blocat, mai multe echipaje ISU de la Constanța, București-Ilfov, Ialomița și Călărași fiind alocate, după ce a fost activat planul roșu de intervenție.

Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. Peste 50 de mașini au fost implicate. A fost activat planul roșu de intervenție

Update 12:30 – Autoritățile au anunțat bilanțul final al persoanelor implicate în carambolul de pe Autostrada Soarelui. Astfel, potrivit celor mai recente date, 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 7 minori și 9 adulți, în timp ce 16 victime au fost asistate la fața locului (14 adulți și 2 minori), care au refuzat transportul la spital. Accidentul în lanț de pe autostrada A2 a implicat 55 de mașini, după ce în cursul dimineții au avut loc 4 ciocniri pe sensul de mers spre litoral. Principala cauză a producerii carambolului a fost neadaptarea vitezei la condițiile meteo, ceața densă de la momentul incidentului împiedicând vizibilitatea șoferilor.

Update 11:30 – Bilanțul persoanelor implicate în accidentul în lanț de pe A2 este următorul: 16 persoane au fost transportate la spital (11 adulți și 5 copii), iar alte 12 persoane (10 adulți si 2 copii) au fost asistate la fața locului și refuză transportul la spital. Totodată, la fața locului mai rămân 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 echipaje de stingere de la ISU Constanța. Restul echipajelor care au oferit suport în timpul intervenției se retrag la subunitățile de care aparțin.

Update 10:45 – Potrivit celor mai recente date privind victimele carambolului de pe Autostrada Soarelui, 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 5 copii si 11 adulți, iar alte 8 persoane (adulți) au fost asistate medical la fața locului.

Update 10:00 – Peste 50 de mașini avariate în urma accidentului în lanț de pe A2. Mașinile avariate au fost trase pe banda de urgență, pentru a permite autovehiculelor în stare bună să părăsească locul carambolului. Dintre cele peste 150 de persoane care au fost evaluate de către echipajele medicale, au fost raportate 17 victime, printre care și 4 copii. Din fericire, acestea sunt conștiente și stabile. O parte dintre ele au fost trimise la spitalele din zonă.

Victimele sunt conștiente, sunt stabile. Urmează să fie investigate, sunt în afara oricărui pericol, a declarat un medic de la fața locului, pentru Antena 3.

Update 9:30 – Din primele informații neoficiale, au avut loc două evenimente în decursul acestei dimineți pe Autostrada Soarelui. Primul, produs la kilometrul 182 a implicat 3 autoturisme, rezultând 5 victime. Ulterior, la aproximativ 3 kilometri distanță de primul accident, au fost implicate aproximativ 20 de mașini. În total, incidentul a dus la avarierea a peste 40 de mașini. În acest moment, elicopterul SMURD care a fost trimis la fata locului survolează zona. O parte dintre mașinile neavariate reușesc în prezent să părăsească locul accidentului, continuându-și drumul. 

Mai multe de mașini implicate într-un carambol pe Autostrada Soarelui
Mașinile neavariate își continuă drumul, părăsind zona accidentului de pe A2

Update 9:15 – Numărul victimelor a ajuns la 17 persoane preluate de echipajele medicale, dintre care 5 minori. Secretarul de Stat, Raed Arafat, a oferit detalii despre situația de la fața locului:

Intervenția este în curs, accidentul în lanț având loc între kilometrul 172 și 183, peste 40 de mașini accidentate. Peste 40 de persoane preluate de echipajele medicale din localități precum București, Călărași, Ialomița. Elicopterele nu au putut decola inițial din cauza ceței. Sunt ambulanțe destule, echipaje medicale destule. La un astfel de accident este nevoie de o mobilizare serioasă. Sunt mulți copii, dat fiind faptul că oamenii plecau în concediu. Mobilizarea este una normală pentru un accident de acest tip, pe autostradă, a explicat medicul Raed Arafat pentru Antena 3.

Update 9:05 – Persoana inconștientă, care a suferit traumatisme cranio-cerebrale și ale membrelor, a fost stabilizată între timp. Potrivit informațiilor oferite de Cristian Mihai Amarandei – ISU Dobrogea pentru Antena 3, echipajele medicale au intervenit pentru a evalua și stabiliza victimele dintre cele peste 100 de persoane implicate în carambol. De asemenea, accidentul în lanț s-ar fi produs pe o lungime de peste 2 kilometri, unde au fost mai multe puncte în care au avut loc mai multe caramboluri.

Între kilometrul 182 km si 184 s-au produs mai multe caramboluri, cu peste 40 de autoturisme. Au fost alocate resursele de la ISU Dobrogea. Echipajele medicale au evaluat persoanele implicate în acest eveniment rutier. Lucrurile sunt în dinamică. Avem identificate 14 victime, unele au început deplasarea către unitățile spitalicești, a explicat Cristian Mihai Amarandei – ISU Dobrogea.

Update 8:50 –  Traficul rutier a fost deviat pe DN 22C.

Update 8:40 – Din primele informații, accidentul rutier ar fi avut loc și din cauza ceței dense, care reduce vizibilitatea conducătorilor auto. Deocamdată, carambolul a făcut 4 victime, care sunt însă conștiente, 1 pacient în vârstă de 15 ani a fost dus la spital alături de alți 2 copii și un adult, în timp ce unei persoane inconștiente i se acordă îngrijiri medicale la acest moment. Traficul este blocat în continuare.

Update 8:30Până la acest moment, pentru gestionarea situației, au fost alocate următoarele echipaje: ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ ISU BIF: 1 Punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Știrea inițială

Un accident rutier în care au fost implicate 20 de mașini a activat planul roșu de intervenție în această dimineață, pe autostrada A2, pe sensul de mers spre Constanța. Inspectoratul General al Poliției Române a transmis o informare potrivit căreia pe autostrada A2 București-Constanța,  începând cu km 174 până la km 184, în zona municipiului Medgidia, pe sensul de mers spre litoral, s-a produs un carambol cu 20 de autoturisme. Conform primelor informații, două persoane au fost rănite, una este încarcerată, iar traficul este complet blocat, formându-se o coadă de peste 3 kilometri pe sensul către Constanța. Mai multe echipaje de intervenție ISU au fost alocate, după ce a fost activat planul roșu de intervenție.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...