Capitolul la care România se face din nou de râs în UE. Suntem pe ultimul loc

Stan Filon 29.03.2022, 15:38
Capitolul la care România se face din nou de râs în UE. Suntem pe ultimul loc

Românii nu se dau în vânt deloc după fructe și legume, după cum o arată datele organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene, Eurostat. Doar 2% din populația României consumă zilnic cele 5 porții recomandate de fructe și legume, ceea ce ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Cum stau ceilalți europeni la capitolul consum de legume și fructe, vedeți în rândurile de mai jos!

Capitolul la care România se face din nou de râs în UE

Organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene Eurostat a dat publicității un studiu care arată exact câți dintre europeni consumă cele 5 porții zilnice de fructe și legume recomandate de medici. Ei bine, rezultatele sunt unele dezastruoase pentru România, care se află pe ultimul loc.

Astfel, s-a constat că în România, doar 2% din populaţie a consumat cel puţin 5 porţii de fructe şi legume, fapt care ne-a trimis pe ultimul loc în UE, la acest capitol. S-a mai aflat că una din trei persoane (33%) din UE a declarat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă şi doar 12% din populaţia UE a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porţii recomandate de fructe şi legume.

Capitolul la care Romania se face din nou de ras in UE
Capitolul la care Romania se face din nou de ras in UE

Românii nu se dau în vânt după fructe și legume

În medie, peste jumătate din populaţia UE (55%) a declarat că a consumat între 1 şi 4 porţii de fructe şi legume pe zi.  Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porţii sau mai mult a fost raportat în Irlanda (33% din populaţie), Ţările de Jos (30%), Danemarca (23%) şi Franţa (20%).

Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populaţie a consumat cel puţin 5 porţii de fructe şi legume, urmate de Bulgaria şi Slovenia (ambele 5%) şi Austria (6%).

Între ceea ce privește consumul de fructe și legume în funcție de sex, s-a constatat că femeile consumă mai multe fructe și legume decât bărbații. În medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porţii, comparativ cu 51% pentru bărbaţi. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru un aport zilnic de 5 porţii sau mai mult (15% faţă de 10%). Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulţi bărbaţi decât femei au recunoscut că au sărit cu totul peste aportul de fructe şi legume (39% faţă de 27%).

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...