Când se încălzește vremea în România. Vești bune de la ANM, prognoza meteo a fost actualizată

Stan Filon 20.04.2023, 19:06
Când se încălzește vremea în România. Vești bune de la ANM, prognoza meteo a fost actualizată

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat când se încălzește vremea în România. Temperaturile au scăzut destul de mult, în ultimele zile, în majoritatea regiunilor, iar românii au fost nevoiți să suporte o vreme mohorâtă, plină de ploi, de care nu s-au bucurat decât agricultorii. Veștile sunt bune, însă.

Când se încălzește vremea în România

Meteorologii ANM au venit cu prognoza meteo pentru următoarele zile și așa s-a aflat că vremea se va îmbunătăți în România, iar temperaturile vor crește semnificativ. Astfel, mercurul termometrelor va urca până la 23 grade, anunţă meteorologii. Până atunci însă, ploile vor continua.

„Vom mai avea intervale cu ploaie atât mâine, cât și în weekend și sâmbătă și duminică, mâine, cel mai mult în partea de sud a teritoriului, iar sâmbătă și duminică în partea de sud, de centru și de est și doar izolat. În rest însă, repet, vorbim de intervale cu ploaie. Nu va ploua continuu, vorbim de averse care mai pot fi însoțite și de descărcări electrice. Izolat se pot semnala căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

Cand se incalzeste vremea in Romania
Cand se incalzeste vremea in Romania

Cum va fi vremea în weekend

Vorbim, în special, de averse de vară, în condițiile în care temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi de pe la 12-13 până la 17-18 grade în cele mai scăzute în zona litoralului, poate chiar mai ridicate atât în partea de sud a teritoriului.

Cel mai probabil duminică vom avea temperaturi de 20, ușor peste 20 grade. Vântul va prezenta și el intensificări în jumătatea de est a teritoriului, dar nu cu viteze foarte mari și din când în când asociat și averselor.

La munte va ninge

De luni, un front atmosferic mai organizat de data aceasta va traversa teritoriul țării noastre și va aduce ploi pe arii mai extinse de la vest către est, chiar însemnate cantitativ. Ar trebui de să menționăm și faptul că la munte vor mai fi precipitații mixte, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special la altitudini de peste 1.800m.

Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi plăcute, pentru că de la mijlocul săptămânii viitoare sunt semnale că se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi de la 7-8 până la cel mult 15-16 grade”, a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, pentru Antena 3 CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...