De când revine căldura în România. ANM a actualizat prognoza meteo, temperaturile cresc brusc

Stan Filon 05.04.2023, 17:15
De când revine căldura în România. ANM a actualizat prognoza meteo, temperaturile cresc brusc

Meteorologii au spus de când revine căldura în România! Până atunci, însă, țara noastră se confruntă cu un episod de iarnă autentică, iar drumarii aproape că nu fac față ninsorilor abundente care au căzut în ultimele zile în mai multe zone din țară.

De când revine căldura în România

România se confruntă cu un episod autentic de iarnă, de câteva zile. Au căzut ninsori abundente în mai multe zone din țară, iar în altele ploaia le-a dat bătăi de cap românilor. Meteorologii au emis însă prognoza meteo pentru următoarele zile, iar vremea se pare că se îndreaptă de săptămâna viitoare.

„Este posibil ca începând chiar de duminică și debutul săptămânii viitoare să aducă temperaturi în creștere, să ne apropiem de normele specifice datei din calendar, atunci când vorbim de temperaturi cuprinse în general între 14 până la 16-17 grade. Însă debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a explicat  Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la digi24.ro.

De cand revine caldura in Romania
De cand revine caldura in Romania

Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Meteorologul a vorbit și despre cum va fi vremea de Florii, dar și de Paște, când românii și-au programat mult așteptatele vacanțe.

„Pentru sărbătoarea Floriilor vom avea o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar, iar pentru sărbătoarea Paștelui, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade Celsius, inclusiv în Capitală – 14-15 grade Celsius”, a mai spus meteorologul.

România se află însă sub o avertizare meteo de vreme rea până sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10.00. Miercuri, la ora 14.00, expiră codul portocaliu pentru cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali.

Ninsorile și vremea urâtă vor continua și miercuri

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 5 aprilie, anunță o vreme închisă și deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temporar se vor semnala precipitații -pe alocuri moderate cantitativ- în regiunile estice și sudice și pe arii restrânse în rest.

În Dobrogea va ploua, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni precipitațiile vor fi mixte (predominant ninsori în Moldova, iar noaptea și în Transilvania și Maramureș), iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei unde rafalele vor depăși 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h. Maximele se vor încadra între 0 și 9 grade Celsius, ușor mai ridicate în dealurile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 și 4 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

Vremea nu va fi mai frumoasă nici în Capitală, unde temperaturile vor fi reci în continuare, pentru această perioadă.  Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Maximele vor fi în jur de 9 grade Celsius, pe când temperaturile minime vor scădea până la 3 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...