Când intră a treia tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024? Data la care se fac plățile

Emanuela Pană 16.04.2024, 16:56
Când intră a treia tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024? Data la care se fac plățile

Când intră a treia tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024? Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat data la care vor intra banii pe cardurile sociale pentru luna aprilie. 2,6 milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, în valoare de 250 de lei.

Când intră a treia tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024?

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei începând de astăzi, 15 aprilie, pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de români eligibili. Anunțul a fost făcut duminică de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

”De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 de lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris Câciu pe pagina sa de Facebook.

Românii cu venituri mici primesc și anul acesta bani pentru achiziționare de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului ”Sprijin pentru România”.

Citește și: Ce sunt cardurile sociale și ce poți cumpăra cu ele. Cine le primește

Cine beneficiază de sprijinul acordat de Guvern?

De acest sprijin acordat de Guvernul României beneficiază:

  • persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei;
    familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vezi și: Ce au voie românii să cumpere cu cardurile sociale și când pot fi blocate acestea? Răspunsul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Pot fi achiziționate orice produse alimentare și/sau mese calde

Cum obții tichetele sociale de 250 de lei?

Procedura prin care românii vor primi aceste vouchere este relativ simplă. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, beneficiarii nu trebuie nici măcar să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

”Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări”, au transmis reprezentanţii MIPE.

Începând cu 2025, cardurile de alimente vor avea o valoare nominală de 125 de lei. Pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei se prezintă astfel:

  • Februarie;
  • Aprilie;
  • Iunie;
  • August;
  • Octombrie;
  • Decembrie.

Ce se poate cumpăra cu aceste carduri?

Cu cardul social se poate achiziționa orice produs alimentar sau mâncare caldă de la comercianții parteneri. Nu se pot retrage banii de pe card și nici nu pot fi plătite altfel de produse decât cele alimentare.

Aceste carduri sunt emise de Sodexo, Edenred și Up Romania. Se pot cumpăra alimente de la magazine precum Kaufland, Lidl, Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Pași, Annabella, Dianca, Oncos, Pizza Hut, Abatorul Periş, Domino’s Pizza, Cora, KFC, patiseriile Paul etc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...