Butonul secret al maşinii de spălat rufe. Puţine gospodine ştiu de acest truc

Ioana Bucur 07.07.2022, 10:37
Butonul secret al maşinii de spălat rufe. Puţine gospodine ştiu de acest truc

Aproape că nu există casă în România fără ea. Este aparatul ce ne face viața mult mai ușoară, scutindu-ne de timp și efort în momentul în care trebuie să ne spălăm hainele. Cu toate că este folosită foarte des, nu mulți știu despre butonul secret al mașinii de spălat. De fapt, puține gospodine știu de acest truc. Hainele vor ieși mai parfumate ca oricând.

La ce se folosește butonul secret al mașinii de spălat

În ultimii ani, mașina de spălat haine a devenit un accesoriu aproape nelipsit din casele românilor. Pe piață sunt modele pentru fiecare buget, cu funcții care mai de care mai sofisticate. Din păcate, după ce sunt folosite o vreme, după un anumit număr de spălări, putem observa că în momentul în care scoatem din cuvă rufele proaspăt spălate, mirosul nu este tocmai cel la care ne așteptam, mai ales dacă folosim detergent sau balsam puternic parfumat.

Cauza nu este vreo defecțiune și se poate remedia imediat, dacă folosești un truc simplu. Cu siguranță ai încercat măcar o dată să scoți complet sertarul de plastic în care sunt compartimentele pentru detergent și balsam, însă ai renunțat de teamă să nu îl rupi. Nu e cazul să îl forțezi, altfel riști să îl spargi și să nu îl mai poți folosi deloc.

Cu cât spălăm mai des, acest mic sertar poate prinde un miros neplăcut, acolo se poate dezvolta și mucegaiul, dacă nu este șters și aerisit cum trebuie. Două lucruri greu de făcut, dacă nu poate fi scos.

Butonul secret al maşinii de spălat rufe. Puţine gospodine ştiu de acest truc

Trucul ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal

Aici intervine butonul secret al mașinii de spălat rufe. De cele mai multe ori, este situat pe mijloc, în dreptul compartimentului pentru balsamul de haine. Cu o simplă apăsare, mecanismul de blocare se va dezactiva, iar sertarul va ieși cu ușurință.

După ce vei reuși să îl cureți, efectul nu se va lăsa așteptat. Hainele vor avea un miros intens, nu vor mai avea pete de detergent sau de murdărie.

Vorbind despre compartimentele pentru produsele de spălat haine. În general, detergentul lichid se pune în același compartiment în care se toarnă și cel solid destinat spălării intensive a rufelor. Dacă produsul are o consistență vâscoasă, se recomandă să fie turnat direct în cuva mașinii, peste hainele murdare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...