Angela Merkel nu doreşte vaccinarea obligatorie în Germania. „Nu mergem în direcţia sugerată de Franţa”

Nicu Stan 14.07.2021, 14:41
Angela Merkel nu doreşte vaccinarea obligatorie în Germania. „Nu mergem în direcţia sugerată de Franţa”

Angela Merkel nu doreşte vaccinarea obligatorie în Germania. „Nu mergem în direcţia sugerată de Franţa”. Pe ce mizează Cancelarul Germaniei în ceea ce privește vaccinarea populației, vedeți în articolul de mai jos.

Angela Merkel a făcut anunțul despre vaccinarea obligatorie în Germania. Ce s-a decis

Angela Merkel a anunțat  că nu doreşte vaccinarea obligatorie în Germania. Cancelarul german nu vrea să meargă în direcția sugerată de Franţa.

Germania nu se gândește să impună vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, a anunțat marţi cancelarul german Angela Merkel, care mizează în continuare pe bunăvoinţa pacienţilor şi publicitatea făcută în favoarea vaccinurilor.

Emmanuel Macron vrea vaccinare obligatorie in Franta
Emmanuel Macron vrea vaccinare obligatorie in Franta

Franța ia în calcul vaccinarea obligatorie

În schimb, în Franța, președintele Emmanuel Macron a vorbit despre ”abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii” dacă gradul de imunizare nu ajunge acolo unde se dorește.

”Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă”, a declarat Angela Merkel la o conferinţă de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, informează Agerpres.

Vccinarea înseamnă libertate

”Cu cât mai mulţi se vaccinează, cu atât vom fi mai liberi, cu atât mai repede vom putea relua viaţa din nou”, a adpugat Angela Merkel.

”Pot să fac publicitate în calitate de cancelar, cu o convingere profundă, pentru vaccinare”, a mai afirmat Angela Merkel.

”Dar ştiu, de asemenea, că uneori ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îţi înlătură îndoielile, dacă o colegă îţi împărtăşeşte din propria sa experienţă de vaccinare în asociaţie sau în municipalitate, vorbim despre avantajele şi dezavantajele vaccinării”, a adăugat Angela Merkel.

Sfaturile Angelei Merkel

Astfel, cancelarul german recomandă, pentru a convinge persoanele care nu au încredere în vaccinare să discute cu toţi împreună, în familie, la locul de muncă, la clubul de fotbal, oriunde oamenii se cunosc şi au încredere unii în ceilalți.

De asemenea, vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului câştigă teren în Europa, respectiv în Franţa, unde aceasta a fost decisă luni pentru personalul sanitar într-o încercare de a limita răspândirea variantei indiene a coronavirusului, varianta Delta, mult mai contagioasă. De asemenea, Grecia a anunţat de asemenea că va impune vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar, de la 1 septembrie.

Câți nemți s-au vaccinat până acum

Aproximativ 35,4 milioane de persoane, ceea ce înseamnă 42,6%, au primit ambele doze de ser împotriva coronavirusului în Germania, iar 48,6 milioane, adică 58,5%, au primit o doză, a anunțat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, exprimându-şi astfel regretul în legătură cu „încetinirea” ritmului de vaccinare a populației.

Urmăriți Impact.ro și pe