Bucureştiul prinde din urmă marile capitale. Aplicaţia care le va arăta cetăţenilor unde se află mijloacele de transport în comun şi cât mai au de aşteptat

Badea Violeta 12.11.2021, 10:08
Bucureştiul prinde din urmă marile capitale. Aplicaţia care le va arăta cetăţenilor unde se află mijloacele de transport în comun şi cât mai au de aşteptat

Veste bună pentru bucureșteni. Locuitorii Capitalei vor putea vedea în timp real, pe Google Maps, unde se află metroul, tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul cu care vor să se deplaseze dintr-un punct în altul al Bucureștiului. Iată de când va fi disponibil acest serviciu.

Googel Maps va integra transportul în comun din Capitală și din Ilfov

Orarul mijloacelor de transport în comun din Capitală și din Ilfov va fi disponibil pe aplicația Google Maps, la fel ca în marile capitale din Europa.

În prezent, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-IF se află în negocieri cu gigantul american privind implementarea datelor tuturor mijloacelor de transport din Bucureștiă și Ilfov pe aplicația Google Maps.

O astfel de aplicație există deja încă din anul 2018. Aceasta monitorizează doar mijloacele de transport ale STB, însă puțini locuitori ai Capitalei știu de ea.

„Noi lucrăm și la a putea integra și la a putea pune la dispoziție aceste date și pe Google Maps pentru că aplicația Google Maps o are absolut toată lumea și mai putem să scăpăm de aceste probleme de mediatizare.

Este deja într-un stadiu destul de avansat. Ar trebui să avem într-un termen de câteva luni de zile să avem în final tot transportul metropolitan București-Ilfov pe Google Maps. Evident nu putem face fără colaborare cu STB și cu ceilalți parteneri.”, a precizat Celestin Drăgănescu, în cadrul dezbaterii Marele București.

Google Maps va integra transportul in comun din Bucuresti și din Ilfov
Google Maps va integra transportul in comun din Bucuresti și din Ilfov

Se dorește și integrarea metroului

Momentan, bucureștenii vor putea vedea în timp real, pe Google Maps, unde se află metroul, tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul cu care vor să se deplaseze. Însă, reprezentanții Transportui Public București-IF promit că vor fi și metrourile integrate. Se așteaptă ca Metrorex să ofere un feed de date despre mersul acestora.

Precizăm că tot pe aplicația Google Maps, bucureștenii vor putea vedea și un program cu ora la care pleacă din stație și ora la care ajunge la destinație mijlocul de transport ales, în funcție de condițiile de trafic.

„Acesta este un deziderat al tuturor părților implicate în momentul ăsta. Din păcate aplicația, la momentul respectiv, a fost gândită numai pentru STB.

Așa a fost la nivelul anului 2017. În 2018 a fost implementat, în 2017 a fost gândit proiectul. Acum în aplicație se vede metroul, dar vezi doar liniile și un orar teoretic.

Așteptăm și sperăm în sprijinul celor de la Metrorex să ne pună la dispoziție un feed de date în real time pentru a știi unde este metroul și sperăm să putem face chestia asta așa cum e în celelalte țări.”, a mai spus Celestin Drăgănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...