Iașiul o ia pe urma Constanței. Șoferii de autobuz CTP nu mai ies pe traseu, în timp ce călătorii așteaptă în zadar în stații. Ce nemulțumiri au aceștia

Elena Avramescu 02.11.2021, 10:03
Iașiul o ia pe urma Constanței. Șoferii de autobuz CTP nu mai ies pe traseu, în timp ce călătorii așteaptă în zadar în stații. Ce nemulțumiri au aceștia

Protest spontan în această dimineață la depoul CTP Iași. Sute de şoferi CTP au decis să nu mai iasă pe traseu, având mai multe nemulțumiri dar și cerințe, printre care și creșterea salariului.

Șoferii de autobuz CTP Iași nu mai ies pe traseu

Astfel că şoferii doresc un salariu de minim 4000 de lei, ținând cont că, în prezent, şoferii experimentați au un salariu de 2975, iar cei care sunt la început de drum au un salariu de 2600 de lei. Momentan sunt peste 150 de șoferi nemulţumiţi, iar în staţiile CTP Iași, călătorii aşteaptă în zadar să vină autobuzele.

Conducătorii autobuzelor au făcut o cerere către directorul CTP Iași, iar cu scurt timp înainte autobuzele CTP Iași destinate curselor speciale spre Lețcani au reușit să plece pe traseu cu medicii care trebuie să ajungă la spitale.

Compania de Transport Public Iași a decis să transmită scuze călătărilor pentru neplăcerile create de grupul de angajați care au creat protestul spontan.

Conducerea CTP Iași a luat act de greva spontană organizată în mod nelegal de un grup de șoferi, angajați ai instituției, în dimineața zilei de 2 noiembrie 2021, protest neasumat de nicio organizație sindicală. Directorii companiei se află în mijlocul protestatarilor, pentru negocieri, încă din momentul în care au fost anunțați că autobuzele nu ies la stradă din cauza întreruperii activității conducătorilor auto.

Numărul tramvaielor a fost suplimentat în această dimineață, pentru a suplini lipsa autobuzelor la stradă. Le cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neprevăzut, a declarat CTP Iași, potrivizt BZI.

Soferii de autobuz CTP Iasi nu mai ies pe traseu
Protest soferi CTP

Primarul Mihai Chirica: „Să le fie de bine dacă nu pleacă pe traseu. Vom găsi oameni care vor să muncească în pragul iernii”

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut o primă reacţie după ce şoferii de autobuz ai CTP Iaşi au refuzat să mai iasă pe traseu. Acesta a anunțat că se vor angaja noi șoferi la CTP Iași iar responsabilii protestului spontan își vor asuma eventualele plângeri sau reclamații.

Să le fie de bine dacă nu pleacă pe traseu. Noi facem angajări pentru şoferi. Vom găsi oameni care vor să muncească în pragul iernii în condiţiile în care facturile la energie vor fi cum vor fi şi au nevoie să îşi întreţină familiile. Ne vom descurca. Vom aplica rigorile legii pentru chestiunea care au făcut-o şi ne vom vedea de treabă.

Suntem convinşi că sunt zone care nu sunt acoperite cu linii de tramvai, dar din păcate noi nu am ştiut că ei au de gând să facă această chestiune. O să-şi asume eventualele reclamaţii sau plângeri pe care le vor face călătorii ca autobuzele nu au ajuns fără să anunţe pe nimeni. Îi vom susţine pe călători, a spus edilul Municipiului Iași, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...