Un tramvai a deraiat într-o zonă foarte aglomerată din Capitală. Călătorii, preluaţi cu autobuze

Iancu Andreea, Ștefan Olteanu 23.06.2021, 14:32
Un tramvai a deraiat într-o zonă foarte aglomerată din Capitală. Călătorii, preluaţi cu autobuze

Un nou incident a fost semnalat pe un traseu STB intens frecventat de călători, în București, după ce un tramvai a deraiat într-o zonă foarte aglomerată din Capitală. Pentru că vehiculul nu a avut nevoie de intervenția specialiștilor pentru a fi pus din nou în mișcare, călătorii care au avut de suferit în urma acestui eveniment au fost preluați de către autobuzele cu care STB a suplimentat transportul pe acea arteră. Primele informații arată că tramvaiul implicat în acest incident se afla în teste, astfel că nu au existat victime în urma deraierii.

Motivul pentru care încă un tramvai a deraiat într-o zonă din Capitală

O nouă săptămână, deci un nou tramvai deraiat, care a fost semnalat într-o zonă din Capitală, intens frecventată, dă peste cap traficul. Călătorii care circulau cu tramvaiul pe linia 32 din București, pe sensul spre Piața Unirii, au fost nevoiți să își reconfigureze traseul după ce un tramvai aflat în probe a deraiat în zona străzii Petre Ispirescu, în sectorul 5. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, de vreme ce garnitura se afla în teste, deci nu transporta călători. Cu toate acestea, traficul a fost blocat, specialiștii STB încercând chiar și la această oră să repună pe linie tramvaiul. Astfel, societatea de transport a suplimentat numărul de autobuze care circulă în zonă, astfel încât să poată fi preluați călătorii care nu și-au mai putut continua drumul cu tramvaiul.

Linia 32 este blocată în continuare pe Calea Rahovei. Pentru preluarea călătorilor s-a format o linie navetă de autobuze, care funcţionează între Depoul Alexandria şi Piaţa George Coşbuc, anunţă STB.

Motivul pentru care incidentul a avut loc pare să fi avut la bază o avarie la calea de rulare. Ploile abundente din ultima perioadă ar fi determinat pământul de sub șine să se lase, astfel modificând structura obișnuită a căii de rulare pentru tramvaie, potrivit digi24.ro.

Motivul pentru care un tramvai a deraiat într-o zonă aglomerată din Capitală
Un tramvai aflat în probe a deraiat pe linia 32 din sectorul 5
foto – digi24.ro

Tot mai multe incidente cu tramvaie deraiate, în București

Evenimentul nefericit petrecut astăzi în sectorul 5 nu este unul singular. Bucureștenii s-au mai confruntat recent cu astfel de incidente, care se datorează și faptului că infrastructura STB la nivelul tramvaielor este una cu mult învechită. Dincolo de vehiculele care urmează să fie înlocuite cu unele noi, șinele necesită și ele modificări urgente pentru a evita astfel de incidente.

Chiar recent, tot în București, un tramvai a deraiat în zona Arenei Naționale. Specialiștii le recomandă în acest context călătorilor să nu staționeze niciodată în zona burdufurilor tramvaielor. Tramvaiele din parcul actual al STB se confruntă cu probleme tehnice, fiind mult prea uzate, fapt care crește riscul unor deraieri. În plus, în cazul unui accident, cei mai expuși la un deznodământ fatal sunt cei care stau lângă burdufurile tramvaiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...