VIDEO

Bosnia și Herțegovina – România 1-0. Edi Iordănescu, un nou eșec la națională. Echipa noastră este ultima în grupa din Liga Națiunilor

Sorin Barbu 07.06.2022, 23:55

Edi Iordănescu își continuă „seria neagră”. Echipa națională a fost învinsă cu 1-0 de Bosnia și Herțegovina și selecționerul nu a reușit nicio victorie în cele patru partide pe banca primei reprezentative.

La Zenica, selecționerul a schimbat șapte jucători din echipa de start pe care a folosit-o în confruntarea cu Muntenegru, dar a folosit și un alt sistem de joc, mult mai defensiv. Chiar dacă a avut în teren cinci fundași, reprezentativa noastră a ratat mai multe ocazii decât adversarii.

George Pușcaș a ratat cea mai mare ocazie a partidei. Atacantul lui Reading a scăpat spre poarta adversă, a trecut de portar, dar mingea trimisă de el a fost scoasă de pe linia porții. Pușcaș a mai avut o ocazie, dar mingea a ajuns apoi Andrei Burcă și fundașul CFR -ului a trimis puțin pe lângă poartă din careu.

Repriza s-a terminat cu ocazia lui Dzeko, care a anunțat parcă ce s-a întâmplat în repriza secundă. Formația gazdă a marcat singurul gol al partidei prin Prevljak. Cristi Manea și Florin Niță au avut partea lor de vină la această acțiune. Bosnia a câștigat cu 1-0 și Edi Iordănescu încă așteaptă primul succes pe banca „tricolorilor”. Este primul selecționer din istorie care a reușit doar o remiză în primele patru partide la națională.

Bosnia și Herțegovina – România 1-0

MIN 90+5 Final de partidă. România a pierdut și confruntarea cu Bosnia și ocupă ultimul loc în grupă.

MIN 90+2 Cicâldău nu are poziție bună, dar execută periculos o lovitură liberă. Reține portarul formației gazdă.

MIN 80. A ieșit Manea și a intrat Hanca. Ultima schimbare a lui Edi Iordănescu.

MIN 74. Edi Iordănescu face patru schimbări și  trece la un sistem ofensiv. Au intrat Denis Alibec, Octavian Popescu, Andrei Ivan și Florin Tănase și au  ieșit Adrian Rus, Alexadru Maxim, Răzvan Marin și George Pușcaș.

MIN 68. GOL înscris de formația gazdă. Cristi Manea este depășit foarte ușor, minge ajunge în careu, Niță respinge în interiorul careului, dar acolo este Prevljak care trimite mingea în plasă. Bosnia conduce cu 1-0 în partida de la Zenica.

MIN 65. Gazdele trimit mingea în plasa porții noastre, dar Ahmedhodzic l-a faultat pe Niță în careu mic și reușita lui a fost anulată. Portarul român se resimte după acest atac dur, dar se ridică și continuă partida.

MIN 53. Manea trimite în careu, Cicâldău este în poziție bună, dar nu-și potrivește pașii și luftează.

MIN 46. A început repriza a doua.

MIN 45+1. Final de repriză.

Min 45. Ocazie pentru România! Burcă a expediat o centrare din flancul stâng, iar balonul a aterizat pe bara transversală. Nu era niciun jucător român acolo.

MIN 43. Ocazie mare pentru Bosnia. Dzeko trage la poartă din careu, dar a reținut Niță fără probleme. Fază frumoasă a formației gazdă. Încurajările fanilor români răsună pe stadion, în timp ce suporterii formației gazdă cer demisia selecționerului și au intrat în conflict cu oamenii de ordine.

MIN 37. Ocazie uriașă a naționalei României. Răzvan Marin luptă pentru un balon și trimite în careu de unde George Pușcaș trimite slab spre poartă, dar minge a ricoșat la Andrei Burcă, iar fundașul CFR -ului a trimis puțin pe lângă poartă din interiorul careului. (VIDEO AICI)

MIN 19. Ocazie mare a naționalei României. George Pușcaș a scăpat singur spre buturile adverse, a trecut de portar, dar Ahmedhodzic a scos de pe linia porții. Echipa lui Edi Iordănescu a fost foarte aproape de gol.

MIN 16. Prima acțiune a naționalei României. Răzvan Marin avansează periculos, Manea s-a demarcat în dreapta, dar mijlocașul nostru a tras puternic, dar mingea s-a dus la mare distanță de poartă.

MIN 5. Vlad Chiricheș a greșit din nou, dar problema a fost rezolvată de Niță, care a ieșit inspirat dintre buturi.

MIN 2. Prima situație periculoasă a partidei. Mingea a fost trimisă frumos în careu și-l caută pe Edin Dzeko, dar nu ajunge la atacantul lui Inter.

MIN 1. A început partida de la Zenica, fanii cântă în ploaie.

Startul meciului a fost amânat mai bine de un 20 de minute. La Zenica a fost furtună, iar oficialii nu vor să dea drumul la meci până nu au certitudinea că partida se va desfășura în condiții bune. S-a așteptat faxul oficial de la UEFA. Imnul naționalei României a fost fluierat de fanii formației gazadă.

Bosnia – România, echipele de start

BOSNIA: Sehic – Susic, Ahmedhodzic, Sanicanin, Civic – Prcic, Cimirot, Gojak – Stevanovic, Dzeko, Duljevic

Rezerve: Vasilj, Cetkovic – Danilovic, Kolasinac, Besic, Bilbija, Prevljak, Pjanic, Hotic, Menalo, Hadziahmetovic, Milicevic
Selecționer: Ivaylo Petev

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Cr. Manea, 17. Ad. Rus, 6. Chiricheș, 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin – 10. Maxim – 9. Pușcaș

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Bilino Polje (Zenica)
Arbitru: Sascha Stegemann / Asistenți: Mark Borsch, Christian Gittelmann (toți din Germania)


UPDATE 21.30– Adrian Mutu a analizat formula de start și strategia defensivă a selecționerului Edi Iordănescu.

„Cred că vom juca un 5-3-2 pe apărare, un 3-5-2 pe faza de atac. Aşa cum pare echipa. Mi-e greu să cred că o să îl urce pe Chiricheş la mijlocul terenului şi să joace 4-4-2. Atât Cicâldău, cât şi Răzvan Marin nu sunt jucători de benzi.

Avem un mijloc bun, tânăr, care are capacitatea de a juca, dar de la ce vrem noi la ce pot ei să facă rămâne de văzut. Mai ales că în seara asta întâlnim cea mai bună echipă din grupă”, a declarat Adi Mutu la as.ro.

UPDATE 21.15– Gigi Becali s-a enervat când a văzut formula de start pe care a ales-o Edi Iordănescu. Este convins că selecționerul l-a scos din prima echipă pe Darius Olaru din răzbunare. Nu este primul atac al omului de afaceri la adresa antrenorului naționalei. După meciul cu Muntenegru i-a reproșat că Octavian Popescu nu a jucat nici măcar un minut.

„Eu nu am zis de Olaru că e Maradona, eu am zis de Tavi (n.r. Octavian Popescu) că e Maradona. Dar ca Olaru mai ai jucători. El (n.r. Edi Iordănescu) probabil a făcut-o împotriva mea: «Lasă bă că îl las pe Tavi că nu am ce face, dar uite, ţi-l scot pe Olaru». Dar el face împotriva lui. El crede că face ambiţii cu mine.

Pe Olaru îl vând de la FCSB, treaba ta. Tu faci împotriva ta. Pe Tavi Popescu nu are cum pentru că îl obligă lumea, o să îl ia lumea la înjurături pe stradă. Cu Olaru, cu Tănase, poate să facă el ce vrea el. Cu Tavi Popescu nu are cum, că ăla câştigă meciul singur! Eu aşa cred”, a declarat Gigi Becali în exclusivitate pentru Antena Sport.

Edi Iordanescu l-a convins pe Gigi Becali sa faca un nou transfer. Cine este jucatorul si cand va putea ajunge la FCSB

UPDATE 21.00– Edi Iordănescu a schimbat șapte jucători față de meciul cu Muntenegru, dar a ales și alt sistem de joc, mult mai defensiv. Mihai Stoica a fost suprins de alegerile selecționerului.

„Camora şi Manea vor sta foarte jos. E puţin ciudat că ambii fundaşi laterali sunt fundaşi-fundaşi, nu fundaşi-mijlocaşi. Eu mă bucur că poate juca Maxim cu ce are pe tricou, numărul 10. Ce ştiu sigur e că Maxim nu va mai da călcâie la meciul ăsta, va fi determinat, nu va mai intra cum a intrat la meciul cu Muntenegru.

Încearcă şi sistemul ăsta, să vedem. Joacă cinci fundaşi şi trei optari, deci să zici că nu eşti foarte defensiv la mijloc. Mă aşteptam să ai în faţă jucători de viteză. Puşcaş, ok, e puternic, ţine de minge. Dar eu mă aşteptam la jucători de viteză în benzi. Mihăilă mi se părea mai potrivit acum. Sunt jucători de valoare acum mijlocaşii noştri. Jucăm 5-4-1 clar de tot”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

UPDATE 20.45 – Finlanda a câștigat cu 2-0 duelul cu Muntenegru, într-un meci din grupa din care face parte și România. „Dubla” semnată de Joel Pohjanpalo a stabilit scorul final.

https://twitter.com/i/status/1534226634793951232

UPDATE 20.30– Edi Iordănescu a anunțat echipa de start a partidei. Au mai rămas pe teren doar patru jucători care au început partida de la Podgorica. Octavian Popescu începe meciul pe bancă, iar Vlad Chiricheș a rămas titular.

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 17. Rus, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin – 10. Maxim – 9. Pușcaș. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan

UPDATE 19.30– Aproximativ 300 de suporteri români sunt așteptați pe arena Bilino Polje din Zenica.

UPDATE 19.00Edi Iordănescu putea să plece de la echipa națională acum o lună. Daniel Stanciu a dezvăluit că selecționerul a avut o ofertă de șapte milioane de euro, dar a refuzat contractul.

„În mai, a avut o altă ofertă de la o echipă din Dubai, șapte milioane de euro, contract pe doi ani, clubul plătea clauza de reziliere cu FRF, îl lăsa la aceste patru meciuri și trebuia să înceapă de la 1 iulie. A refuzat din start”, a spus Daniel Stanciu.

UPDATE 18.30– Șansă uriașă pentru Vlad Chiricheș. Fabrizio Romano, unul dintre cei mai informați jurnaliști în materie de transferuri, susține că internaționalul român ar putea semna cu Galatasaray.

„Galatasaray este interesată ca Vlad Chiricheş să fie viitorul fundaş central al echipei şi va începe, în cel mai scurt timp, discuţiile cu Sassuolo. Marcao ar putea pleca în această vară, fiind una dintre opţiunile celor de la Sevilla pentru înlocuirea lui Diego Carlos”, a spus Fabrizio Romano pe contul său de Twitter.

UPDATE 18.00Gigi Becali a ieșit la atac înaintea meciului cu Bosnia și Herțegovina. Patronul FCSB l-a cerut titular pe Octavian Popescu, atacantul care a marcat zece goluri în tricoul FCSB în campionatul recent încheiat.

„N-are ce face. Ai greșit o dată, nu mai poți și a doua oară. Fară Tavi noi n-avem valoare. Și dacă nu e Tavi, pa! Dacă e Tavi, putem să câștigăm. Câștigă el singur meciul. O să vedeți”, a declarat patronul FCSB.


Edi Iordănescu, criticat dur după meciul cu Muntenegru

Edi Iordănescu are cifre foarte rele la echipa națională. Echipa condusă de el a marcat două goluri în trei partide și nu a reușit nicio victorie. În istoria de o sută de ani a naționalei doar trei selecționeri au mai avut un debut atât de slab.

Criticii au apărut rapid, după înfrângerea din Muntenegru. Gică Popescu, Basarab Panduru și Mihai Stoica au sancționat jocul slab al primei reprezentative, iar Cornel Dinu a cerut demisia selecționerului.

„Eu am ştiut unde vin, am fost pregătit pentru o muncă nu grea, ci foarte grea. Asta m-a pus în gardă. Iar încrederea mea este intactă în jucători şi în potenţialul lor. Lucrurile sunt foarte clare pentru mine, am venit aici, mi-am asumat, ştiu ce am de făcut. În acelaşi timp, ştiu că e greu, dar cred cu tărie că putem îndrepta lucrurile şi să le facem mai bune.

Responsabilitatea mi-o asum alături de echipă, de băieţi în primul rând. Pentru că îmi e foarte uşor să ies să spun că e doar responsabilitatea mea şi că îmi asum. Dar dacă vrem să producem progres trebuie să înţelegem momentul, să ne înţelegem defectele şi să ni le acceptăm. Să vedem unde greşim şi să facem un plan pentru a corecta lucrurile. Pentru că asta nu putem face bătând din palme. E exact ca atunci când eşti bolnav şi trebuie să îţi înţelegi boala pentru a-ţi administra tratamentul.

E de muncă, sunt pregătit pentru asta. Grupul are suflet, adică simte, trăieşte, chiar dacă e afectat emoţional… şi vă garantez că nu e vorba despre atitudine. Nu e vorba despre un grup care intră în teren detaşat, neinteresat… nu, e cu totul altceva. Poate asta pare, dar nu e asta. E un grup afectat emoţional, care nu mai răspunde atât de bine cum ar trebui la tensiune şi la meciurile cu miză.

Am constatat că presiunea nu ne face bine. Deocamdată nu avem puterea să o gestionăm, să o acceptăm şi ce să facem cu ea. Şi asta tocmai din cauza trecutului. Iar grupul nu răspunde bine la comparaţii cu alte generaţii. Cu toate astea am văzut o generaţie care promite, avem jucători care îşi doresc calificări. Emoţia şi dorinţa există, dar trebuie să găsim calea”, a declarat selecționerul înaintea partidei de la Zenica.

Edi Iordănescu a ales cei 23 de jucători pentru meciul cu Bosnia! Ce decizie a luat în privința lui Vlad Chiricheș

Pentru partida din această seară, Edi Iordănescu a decis să îi includă în lotul de 23 pe Ștefan Târnovanu, George Pușcaș, Marius Marin și Deian Sorescu. Aceștia i-au înlocuit pe Marian Aioani, Iulian Cristea (accidentat), Darius Olaru și Alexandru Mitriță, care au prins lista pentru meciul din Muntenegru. Virgil Ghiță, Marius Ștefănescu și Nicolae Păun nu au prins lotul.

Vlad Chiricheș a jucat foarte slab în confruntarea cu Muntenegru și a greșit la ambele goluri ale adversarilor, dar sunt șanse mari să fie din nou titular. „Echipa națională are nevoie de el” a explicat antrenorul primei reprezentative.

Iată care sunt cei 23 de jucători și ce numere vor purta:

1. Florin Niță
2. Andrei Rațiu
3. Mario Camora
4. Cristian Manea
5. Alexandru Crețu
6. Vlad Chiricheș
7. Denis Alibec
8. Alexandru Cicâldău
9. George Pușcaș
10. Alexandru Maxim
11. Nicușor Bancu
12. Horațiu Moldovan
13. Valentin Mihăilă
14. Marius Marin
15. Andrei Burcă
16. Ștefan Târnovanu
17. Adrian Rus
18. Răzvan Marin
19. Florin Tănase
20. Sergiu Hanca
21. Octavian Popescu
22. Deian Sorescu
23. Andrei Ivan

ECHIPE PROBABILE:

Bosnia Herţegovina:
Sehic – Gazibegovic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Kolasinac – Prcic, Hadziahmetovic, Pjanic; Stevanovic, Dzeko, Krunic. Antrenor Ivaylo Petev

România:
Fl. Niță – Cr. Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – Maxim, M. Marin, Cicâldău – Hanca, Alibec, Oct. Popescu. Antrenor Edward Iordănescu

 

Cine transmite la tv meciul Bosnia și Herțegovina – România

Meciul Bosnia și Herțegovina – România se va desfășura marţi, 7 iunie, la Zenica, pe stadionul Bilino Polje, de la ora 21:45. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Antena 1. La nivel de primă reprezentativă, am mai jucat o singură dată la Zenica, în 2011, în preliminariile pentru Campionatul European din 2012. Deși am deschis scorul prin Marica, am pierdut, 1-2.

Program Grupa 3, Liga B, în Liga Naţiunilor 2022-2023. În Liga Naţiunilor, programul României cuprinde patru meciuri în luna iunie şi două în septembrie.

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 21:45
Finlanda – Muntenegru 21:45.

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 16:00
ROMÂNIA – Finlanda 21:45.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Lot România pentru meciurile din luna iunie din Liga Naţiunilor

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 16/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 7/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 13/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 72/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 24/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 23/3), Darius Olaru (FCSB, 4/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 53/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 12/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 8/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 18/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 6/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 38/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 24/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 16/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

Urmăriți Impact.ro și pe