Boris Johnson anunță ridicarea ultimelor restricții anti-Covid. Care sunt acestea

Beatrice Dumitru 21.02.2022, 13:54
Boris Johnson anunță ridicarea ultimelor restricții anti-Covid. Care sunt acestea

Premierul Marii Britanii Boris Johnson anunță ridicare ultimelor restricții introduse pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Regatul Unit este printre cele mai afectate țări din lume cu peste 160.000 de decese de la începutul pandemiei de Covid-19. Iată care sunt măsurile la care renunță Anglia.

Marea Britanie ridică ultimele restricții anti-Covid

Premierul britanic Boris Johnson va dezvăluie strategia „Living with COVID”, în ciuda criticilor și avertismentelor cu privire la ridicarea ultimelor restricții împotriva coronavirusului. În Regatul Unit, fiecare naţiune îşi decide politica în materie de sănătate.

Boris Johnson a declarat înainte de discursul din Parlament că sfârșitul restricțiilor din Anglia „marchează un moment de mândrie după una dintre cele mai dificile perioade din istoria țării noastre, când începem să învățăm să trăim cu COVID”.

Boris Johnson anunță ridicarea ultimelor restricții anti-Covid. Care sunt acestea
Boris Johnson renunță la restricțiile anti-Covid.

Pandemia nu s-a încheiat, dar datorită apariției vaccinului, facem încă un pas către revenirea la normalitate pentru a le reda oamenilor libertățile înapoi, continuând în același timp să ne protejăm pe noi înșine și pe ceilalți”, a declarat Boris Johnson, relatează Euronews.

Restricțiile care vor fi ridicate

Printre restricțiile care vor fi ridicate se numără purtarea măștii în interior, precum și regulile de autoizolare pentru cazurile testate pozitiv. Testele pentru depistarea Covid-19 nu vor mai fi gratuite. Anunțul despre renunțarea la ultimele restricții a fost făcut în urmă cu aproximativ o lună, în perioada în care Boris Johnson se confrunta cu scandalul „Partygate”.

Guvernul nu poate agita o baghetă magică și nu poate pretinde că amenințarea a dispărut complet”, a declarat Matthew Taylor, directorul executiv al Confederației NHS, care reunește liderii sistemului de sănătate publică.

David Nabarro, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, și-a exprimat îngrijorarea că țara „alege o linie care contravine consensului privind sănătatea publică” și care ar crea „un efect domino în lume”.

Regatul Unit se află printre cele mai afectate țări din lume de coronavirus, cu peste 160.000 de decese de la începutul pandemiei. Potrivit ultimelor cifre, 85% din populația cu vârsta peste 12 ani a primit două doze de vaccin, iar 66% rapelul booster.

Suedia, Danemarca și Norvegia sunt alte tări din Europa care au anunțat că au renunțat la restricțiile anti-Covid.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...