Rezultate alegeri locale 2020. Cine a câștigat, de fapt, Primăria Sectorului 1. Decizie de ultimă oră de la BEC

Iancu Andreea 30.09.2020, 17:44
Rezultate alegeri locale 2020. Cine a câștigat, de fapt, Primăria Sectorului 1. Decizie de ultimă oră de la BEC

Biroul Electoral Central a luat o decizie în privința rezultatelor alegerilor locale 2020. Astfel, s-a stabilit cine a câștigat, de fapt, postul de primar, în urma voturilor exprimate de către cetățeni.

Rezultate alegeri locale 2020. Cine a câștigat șefia Primăriei Sectorului 1

Clotilde Armand (candidat USR-PLUS) și Dan Tudorache (candidat PSD) și-au dezbătut voturile din partea cetățenilor, în cadrul alegerilor locale 2020. În timp ce fiecare dintre ei aducea acuzații de fraudă electorală, Biroul Electoral Central a luat o decizie care să lămurească situația de la Sectorul 1. Fiind vorba despre o diferență procentuală mică, ambii au sperat să câștige bătălia voturilor până în ultima clipă.

Totuși, câștig de cauză a avut candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, care a devenit primarul Sectorului 1, după afișarea rezultatelor finale la alegerile locale 2020. De asemenea, conform copreședintelui USR-PLUS București, Vlad Voiculescu, contestația lui Tudorache, privind renumărarea voturilor, a fost respinsă.

„Contestaţia domnului Tudorache a fost respinsă în BEC. Victoria lui Clotilde Armand este finală. Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumărate”, a anunţat Vlad Voiculescu pe Facebook.

Conform datelor recente transmise de BEC, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se află pe primul loc la alegerile locale. Aceasta a obținut 40,95% din voturi, fiind la o diferenţă de 1,13% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,82%.

Dan Tudorache, fostul edil al Sectorului 1, asolicitat renumărarea voturilor
Dan Tudorache, fostul edil al Sectorului 1, asolicitat renumărarea voturilor

Dan Tudorache, acuzații de fraudare a scrutinului de vot

Războiul dintre Dan Tudorache și Clotilde Armand a pornit de la rezultatele numărătorii paralele a candidatului PSD. Edilul în funcție de la Sectorul 1 susținea că el ar fi câștigat alegerile, după ce a strâns cu 200 de voturi în plus față de contracandidata sa. În acest sens, Tudorache a depus o sesizare la Biroul Electoral Central, privind renumărarea voturilor.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparenţă totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor, iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Tudorache, pe Facebook.

Această sesizare a fost pe ordinea de zi a ședinței BEC și în urmă cu o zi, dar a fost amânată până astăzi. Rămâne de văzut dacă decizia de a respinge sesizarea îl va liniști pe Tudorache. Acesta mărturisea în urmă cu o zi faptul că se gândește la următoarea sa mutare.

„Staţi să trecem de acest moment şi dacă nu se rezolvă, discutăm după aceea.”, a menționat edilul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...