Rezultate Alegeri locale 2020 București. Război la Sectorul 1, acuzații de fraudă. Ce arată datele parțiale BEC despre lupta dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache

Stan Filon 30.09.2020, 15:31
Rezultate Alegeri locale 2020 București. Război la Sectorul 1, acuzații de fraudă. Ce arată datele parțiale BEC despre lupta dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache

Lupta dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache se apropie de final, după numărarea a 97,74% dintre voturile încredințate de bucureștenii din Sectorul 1 la alegerile locale din 27 septembrie, dar scandalul încă nu s-a oprit. Între cei doi candidați chiar a fost un război, fiind cea mai vocală campanie electorală, cu acuzații rupte din filmele de acțiune.

În plin scandal, Clotilde Armand conduce în lupta pentru Sectorul 1, potrivit BEC

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS a spus în plină campanie electorală că primarul a înființat la Poliția Locală un serviciu secret care s-o urmărească și a pus frână unui proiect pe care l-a numit”ultimul tun dat de primarul Tudorache, prin care se dorea încredințarea unui contract de 15 milioane de euro pentru tablete destinate elevilor.

Acuzațiile s-au întețit și după votul din 27 septembrie, când candidatul USR-PLUS susține că social-democratul a fraudat alegerile locale și a spus și că a demascat un plan secret de-al lui Tdorache, care pregătise voturi la serviciul de salubritate.

In plin scandal, Clotilde Armand conduce în lupta pentru Sectorul 1, potrivit BEC
In plin scandal, Clotilde Armand conduce în lupta pentru Sectorul 1, potrivit BEC

Acuzații de fraudare a alegerilor din ambele părți

Biroul Electoral Central spune că mâine se va lua decizia dacă se vor renumăra sau nu voturile. În acest timp, cele două tabere se întrec în circ.

Clotilde Armand și USR-iștii spun că există dovezi că PSD fraudează alegerile la Sectorul 1, în timp ce PSD contraatacă. ”Reprezentantul partidului nostru a fost băgat în clădire de Clotilde Armand, Tănase Stamule (cel care trebuia să fie candidatul PNL la sectorul 1, înainte ca partidul său să decidă alianța cu USR PLUS și susținerea lui Armand), iar susținătorii lor l-au bătut. Dan Tudorache este victorios cu 206 voturi”, spune Mihai Drăgan, membru PSD și avocat al lui Tudorache.

Dan Barna, liderul USR PLUS: ”E fraudă, e prosteală pe față. A fost prins reprezentantul PSD cu buletinele la el. E clar ce se întâmplă S-au numărat toate voturile. Sunt 1000 de voturi în plus pentru Clotilde Armand. E victoria ei, toată lumea știe”. 

Acuzații de fraudă și chiar de violențe fizice

Mai mult, Clotilde Armand a chemat Poliția și afirmă că Dan Tudorache pregătește frauda cu ajutorul angajaților de la Salubritate.

”Iată ce avem în sediul Direcţiei de Salubrizare şi Investiţii, situat în Complexul din Piaţa Mureş, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Aşa pregăteau frauda. Şi-a făcut apariţia pe aici şi directorul ADP S1 şi nu ştiu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliţia”, a fost declarația candidatei USR-PLUS, susținută și de PNL.

Între timp, Biroul Electoral a anunțat că reprezentanta USR-PLUS, Clotilde Armand, se menține pe primul loc și se află în fața candidatului PSD, Daniel Tudorache, la o diferență de 1,13%, după numărarea a 97,74% dintre voturi, informează Agerpres.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...