Beatrice Șerbănescu, resuscitată după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Ce a păţit balerina de la Opera Naţională

Iancu Andreea / 13.03.2021, 14:38
Beatrice Șerbănescu, resuscitată după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Ce a păţit balerina de la Opera Naţională

Un nou caz de reacție adversă după vaccinarea cu serul AstraZeneca ridică îngrijorări în România. Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională, susține că a avut nevoie de resuscitare după prima doză de vaccin anti-Covid. Artista a avut noroc că la momentul incidentului a fost alături de ea soțul său, de profesie medic.

Balerina Beatrice Șerbănescu, dezvăluiri incredibile după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Zilnic apar noi informații despre români care s-au confruntat cu reacții adverse serioase după administrarea vaccinului AstraZeneca. În ciuda faptului că OMS a dat asigurări că serul este sigur pentru a fi folosit pentru populație, nouă state europene au decis deja suspendarea sa în campania de vaccinare națională, după ce un lot a fost descoperit responsabil pentru unele tulburări de coagulare a sângelui la mai mulți cetățeni vaccinați.

La seria de decese și reacții adverse se adaugă și cele trăite de Beatrice Șerbănescu. Românca, balerină la Opera Națională, a mărturisit că a trăit clipe teribile după ce și-a pierdut conștiența timp de aproape un minut. Artista a avut noroc că alături de ea se afla soțul său, medic de profesie, care a reușit să o resusciteze.

La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit. În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală…Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin, a povestit Beatrice Șerbănescu, la Antena 3.

După o astfel de experiență, Beatrice privește cu îngrijorare rapelul. Balerina chiar a explicat faptul că are analizele la zi, fiind o persoană sănătoasă.

Nu sunt convinsă! Sincer! Eu am făcut și analize înainte de vaccin, sunt cu analizele la zi, nu am nicio boală cronică, sunt sănătoasă clinic. După reacție, nu știu ce să spun!, a mai spus balerina.

Vaccinul AstraZeneca, controverse legate de reacțiile adverse
Vaccinul AstraZeneca, controverse legate de reacțiile adverse

Opinia Președintelui Grupului de Vaccinologie despre reacțiile adverse după vaccinarea cu AstraZeneca

Pe de altă parte, în plin scandal legat de reacțiile adverse după vaccinarea cu serul AstraZeneca, Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, susține că efectele adverse întâlnite la prima doză de vaccin nu ar trebui să se regăsească și la rapel.  Spre deosebire de celelalte vaccinuri, Pfizer sau Moderna, serul AstraZeneca produce reacții adverse mai puține decât la prima administrare.

În afară de această sincopă, sau leșin, ce s-a întâmplat în cazul doamnei la 28 de ore distanță de la vaccin, celelalte semne, adică cefaleea, inapetența, sunt semne pe care le-au relatat foarte multe persoane. Dar apariția unei sincope după vaccin, încă nu am auzit a fi relatată, dar este una dintre reacțiile pe care le luăm în calcul. Cu toții ne dorim siguranță și este normal ca o persoană care trece printr-un astfel de episod să fie îngrijorată. Ce pot să liniștesc eu în acest moment este că această reacție a fost una singură, nu am auzit încă o altă reacție de sincopă, și al doilea element este că în studiile clinice care se referă la vaccinul. AstraZeneca este că reacția la cea de-a doua doză au fost mult mai puține decât la prima administrare, susține Gindrovel Dumitra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI