Băutura pe care trebuie să o bei în fiecare dimineață. Face minuni la starea de spirit

Ioana Bucur 16.03.2022, 08:16
Băutura pe care trebuie să o bei în fiecare dimineață. Face minuni la starea de spirit

Pentru cei mai mulți, ziua începe cu o ceașcă de cafea, „personalizată” în funcție de preferințele fiecăruia – cu sau fară zahăr, cu lapte sau alte arome. Însă tot mai multe voci susțin că, de fapt, aceasta este băutura pe care trebuie să o bei în fiecare dimineață. Nu este dificil de preparat, iar beneficiile se vor simți imediat.

Care este băutura pe care ar trebui să o bei în fiecare dimineață

Știm foarte bine că modul în care ne începem dimineața are un impact major asupra stării noastre de spirit pentru restul zilei. Dacă vrei să îți ajuți organismul și să îți iei o doză de energie într-un mod natural, aceasta este băutura pe care trebuie să o bei în fiecare dimineață.

Se consumă zilnic, imediat după ce te trezești, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Lista beneficiilor este destul de lungă, printre ele numărându-se: îmbunătățirea digestiei, reducere colesterolului, curățarea colonului, întărirea sistemului imunitar și chiar scăderea în greutate.

Trebuie precizat că înainte de a adăuga această băutură pe bază de apă, oțet de cidru de mere, lămâie și piper cayenne în rutina zilnică, trebuie să vă consultați cu un medic.

Ingrediente:

  • 350 mililitri de apă călduță
  • sucul de la o jumătate de lămâie;
  • două linguri de oțet de cidru de mere
  • un vârf de cuțit de piper cayenne
  • o linguriță de miere de albine – opțional, doar dacă simți nevoia să îndulcești amestecul

Băutura pe care trebuie să o bei în fiecare dimineață. Face minuni la sănătate

Cum se prepară

Se amestecă totul bine și apoi băutura este gata de consum. Fiecare ingredient joacă un rol importat, având proprietăți benefice pentru buna funcționare a organismului uman.

Sucul de lămâie este apreciat pentru conținutul bogat de vitamina C, un antioxidant puternic ce are rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi și împotriva răcelilor. Lămâile sunt bogate și în potasiu, care joacă un rol important în stimularea celulelor nervoase.

Piperul Cayenne este o pudră aromată ușor amăruie, cu gust foarte iute și culoare roșie, ce se aseamănă cu boiaua. Calitățile sale sunt cunoscute de mii de ani, fiind apreciat pentru efectele sale de îmbunătățire a circulației sângelui și de detoxifiere a organismului.

Înainte de să începi să consumi zilnic băutura pe bază de apă, oțet de cidru de mere, lămâie și piper cayenne, trebuie să te consulți cu un medic. Apoi, pentru a putea simți și vedea rezultate, trebuie să respecți un stil de viață sănătos, echilibrat, cu o alimentație corectă și mișcare fizică zilnică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...