Bănel Nicoliță s-a întors în România. Decizia radicală luată de fostul fotbalist de la FCSB

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 15.12.2021, 12:31
Bănel Nicoliță s-a întors în România. Decizia radicală luată de fostul fotbalist de la FCSB

Bănel Nicoliță s-a întors cu forțe proaspete din Statele Unite, acolo unde fugise recent de teama cămătarilor și este hotărât transforme echipa pe care o finanțează, CS Făurei, într-o candidată serioasă la promovarea în liga secundă. În acest sens, în pauza competițională de iarnă vor avea loc modificări importante atât la nivelul lotului cât și al staff-ului administrativ.

Bănel Nicoliță, decizie radicală după ce s-a întors în România. „O majoritate covârșitoare din lotul echipei va fi înlocuită”

Bănel Nicoliță, patron și jucător al echipei din localitatea sa natală, este pus pe fapte mari. După o perioadă în care a părăsit țara de tema cămătarilor, s-a întors în România cu un suflu proaspăt și vrea să facă revoluție la CS Făurei.

Aflată în subsolul clasamentului în seria a doua din Liga 3, echipa finanțată de fostul jucător al FCSB-ului va deveni în scurt timp, promit conducătorii clubului brăilean, o formație care se va lupta pentru promomovarea în eșalonul secund.

Prima schimbare majoră la echipă a avut loc în urmă cu o lună, când fratele lui Bănel Nicoliță, Aurel, a preluat funcția de președinte. Urmează ca în pauza de iarnă să aibă loc o epurare masivă a lotului, iar în locul actualilor jucători să fie aduși fotbaliști care să dea dovadă de „seriozitate, implicatre trup și suflet în joc și maturitate”.

Finalul turului din seria a doua a ligii a treia de fotbal ne surprinde echipa pe un loc nu tocmai mulțumitor, poziția a opta din zece. Acest lucru, plus alte multe detalii legate de situația financiară a clubului și dorința de performanță a noului președinte l-au determinat pe Aurel Nicoliță să ia anumite decizii privind viitorul clubului.

O majoritate covârșitoare din lotul echipei va fi înlocuită pentru retur și vor fi selecționați jucători care vor da dovadă de seriozitate, implicare trup și suflet în joc și, mai ales, maturitate și caracter în afara activității sportive.”, se arată în comunicatul publicat pe rețelele de socializare.

În plus, echipa și-a găsit și un nou sponsor alături de care va participa la o cauză umanitară numită „Fii mai bun”, prin care își propune să aducă „un zâmbet pe fața” fiecărui copil înainte de Sărbători.

S-au început tratativele cu un nou sponsor al echipei, cu cele două companii pe care le deține. Este un partener de nădejde care își dorește să sponsorizeze performanța, ca și noi.

Împreună cu același partener ne-am hotărât să participăm la campania FII MAI BUN, inițiată de Consiliul Școlar al elevilor Făurei, din cadrul Liceului George Vâlsan.

Vom sponsoriza la rândul nostru această campanie, știm ce înseamnă să fii copil, știm ce înseamnă să nu ai un cadou de sărbători și știm ce înseamnă să treacă iarna fără un zâmbet pe față”, se mai arată în comunicat.

Bănel Nicoliță, pasă de gol pentru CS Făurei, la primul meci de la întoarcerea în țară

Fostul jucător al roș-albaștrilor a vorbit la finalul lunii trecute despre planurile sale la CS Făurei: „M-am reîntors la CS Făurei pentru a continua proiectul început. Avem sponsori și îmi doresc să ajungem în Liga a 2-a”, a spus Bănel Nicoliță pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

În vârstă de 36 de ani, fostul stelist încă activează ca jucător la echipa sa. La prima partidă jucată după întoarcerea din SUA, cea dintre CS Făurei și Viitorul Ianca, încheiată 3-3, Bănel Nicoliță a reușit o pasă de gol.

Video cu assist-ul lui Bănel:

Urmăriți Impact.ro și pe