Ce ”taxe” trebuie să dea Bănel Nicoliță cămătarilor. Fostul mare fotbalist are de înapoiat sume uriaşe

Andrei Cezar 15.11.2021, 14:22
Ce ”taxe” trebuie să dea Bănel Nicoliță cămătarilor. Fostul mare fotbalist are de înapoiat sume uriaşe

Bănel Nicoliță este dator vândut la cămătari. El a fugit din țară pentru a scăpa de furia acestora și s-a refugiat în Statele Unite ale Americii pentru a reuși să facă rost de bani. Fostul fotbalist ar trebui să plătească acestora 100.000 de euro, bani la care se adaugă dobânzile percepute în mod ”normal”.

Sumele pe care Bănel Nicoliță trebuie să le achite cămătarilor. La cei 100.000 de euro se adaugă ”taxe” extrem de mari

După ce a ”agățat ghetele în cui”, Bănel Nicoliță a revenit în localitatea sa natală, Făurei, și a început să investească banii strânși de-a lungul carierei de fotbalist în echipa orașului. Pentru a susține formația de Liga a treia, CS Făurei, Nicoliță a fost nevoit, ca pe lângă economiile pe care le avea să se împrumute de o sumă considerabilă.

El a apelat, așa cum mulți o fac din dorința unei finanțări rapide, la cămătari, deși este o activitate ilegală. Cămătăria se pedespește, potrivit Codului Penal, cu închisoare de la șase luni la cinci ani de închisoare.

Nu mai puțin de 100.000 de euro a împrumutat fostul fotbalist de la cămătari. Așa cum se știe, aceștia percep și dobânzi pentru sumele împrumutate. Și nu sunt deloc mici. Cele ”standard” sunt de 10% pe săptămână sau 15% pe lună, potrivit polițiștilor care instrumentează astfel de cazuri.

Bănel Nicoliță a solicitat un împrumut de 100.000 de euro și a optat pentru o dobândă săptămânală de 10%. Astfel, el ar fi trebuit să plătească 110.000 de euro la finalul primei săptămâni, așa cum se înțelesese cu cămătarii. Doar că nu și-a putut ține promisiunea, iar de frica lor, în luna octombrie, a fugit din țară, peste Ocean.

Cum fostul fotbalist nu a reușit să returneze banii încă, ”taxa” se aplică cu fiecare săptămâna care trece.

În această lume a împrumuturilor făcute ilegal, există și dobânzi cu mult mai mari, negociate direct de cămătar cu victima sa. Astfel, dacă omul cu banii stabilește că cel care are nevoie de bani este în mare impas, crește imediat dobânda. Conform Poliției, s-au perceput și dobânzi de 250%.

Singura reacție a lui Bănel Nicoliță pe marginea acestui subiect: ”Sunt bine, nu am prboleme, nici datorii”

După apariția informațiilor potrivit cărora a fugit de teama cămătarilor, Bănel Nicoliță a oferit și un răspuns pe marginea acestui subiect.

Într-adevăr, sunt plecat din țară, dar am văzut ce ați scris și ce a apărut apoi în toate ziarele. Nu vreau să mai fiu subiect de discuție în presă, iar aceasta este ultima mea declarație!

Vreau să știe toată lumea că eu sunt bine, familia mea e bine și nu am probleme, nici datorii… Și de asemenea vreau să se știe că nu am nevoie de nimic de la nimeni.

Mă descurc singur, nu am nevoie de ajutor de la nimeni! Sunt bine, sănătos și doar asta contează!”, a declarat Bănel Nicoliță, pentru Fanatik.

Urmăriți Impact.ro și pe