Bacalaureat 2021. Au apărut primele perle din sesiunea de toamnă. ”Spânu’ s-a purtat dușmănos cu Harap-Alb”

Badea Violeta 16.08.2021, 21:55
Bacalaureat 2021. Au apărut primele perle din sesiunea de toamnă. ”Spânu’ s-a purtat dușmănos cu Harap-Alb”

Mai mulți absolvenţi de liceu au adus zâmbetul pe buze profesorilor. Ca în fiecare an, corectorii au descoperit câteva perle scrise în lucrarea de limba română la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Elevii au avut de prezentat unul sa mai multe personaje la alegere, fie din „Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă sau din „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a lui Camil Petrescu. Ce a ieșit? Veți afla din materielul următor.

Bacalaureat 2021. Primele perle din sesiunea de toamnă

Examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, ne aduce o nouă serie de perle. Elevii au întâmpinat mari dificultăți la Limba și literatura română, mai exact la subiectul al treilea. Aceștia au avut de prezentat particularitățile unei nuvele studiate, la profilul real, iar la uman, un personaj din nuvelă.

Candidații au avut de ales un personal din „Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă sau din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a lui Camil Petrescu. În continuare vă vom prezenta doar o parte dintre perlele de la BAC-ul din această sesiune de toamnă. Pe parcurs vor mai apărea și altele, cu siguranță.

  • „Harap Alb la început a fost prietenos cu Spânul, însă Spânul a fost într-un fel dușmănos cu el, care încerca să îi ia locul din împaratul… care voia sa îi ia… deci ca să vă explic. L-a prezentat pe Harap Alb drept sclavul lui Spânu și Spanu s-a prezentat drept fiul craiului”, a fost prezentarea unui elev;
Bacalaureat 2021. Primele perle din sesiunea de toamna
Bacalaureat 2021. Primele perle din sesiunea de toamna
  • Un alt candidat lucrează la un lanţ internaţional de fast-food. Acesta s-a arătat extrem de dezamăgit de cel de-al treilea subiect pe care l-a avut de rezolvat la examentul de bacalaureat: „A picat Creangă și eu îl așteptam pe Eminescu. Reacția de doamne ajută, de îmi venea să plâng pe acolo. Dacă iau 6 să zic saru’ mâna lui Ăl de sus. Am avut timp, dar lenea e cucoană mare”, a declarat băiatul;
  • Un alt elev a recunoscut că nu s-a pregătit suficient, dar este de părere că s-a descurcat: „N-am învățat, dar m-am descurcat bine. Subiectul doi n-am știut să îl fac, am scris că mă depășește, iar la trei că nu mai am timp că ma super grăbesc, dar am făcut 1”.

Potrivit calendarului, mâine, 17 august, va avea loc următoarea probă: la matematică și, respectiv, istorie. Miercuri, 17 august, se va susține proba scrisă la alegere, în funcție de profil sau de specializare. Pe data de 31 august se vor afișa primele rezultate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...