Bacalaureat 2020. “Perle” la examenul maturității, în vremea pandemiei. “Arghezi este un Iisus care face din venin miere”

Rădulescu Valentin 24.06.2020, 13:19
Bacalaureat 2020. “Perle” la examenul maturității, în vremea pandemiei. “Arghezi este un Iisus care face din venin miere”

Anul acesta aproximativ 155.500 de candidați s-au înscris pentru susținerea probelor la examenul de Bacalaureat 2020. Așadar, se pare că mulți elevi au avut probleme la subiectul trei, atunci când au observat că trebuie să scrie despre o comedie studiată. Mulți dintre aceștia au optat pentru varianta cu ”perle”, chiar și în vremea pandemiei.

”Perlele” de la examenul de Bacalaureat 2020

Chiar dacă în acest an pandemia a schimbat lucrurile cu privire la modul de studiu, nu am scăpat însă de celebrele ”perle”, pe care elevii abia așteaptă să le scrie pe foaia de examen. Tradiționalele texte care reflectă modul în care elevii au învățat pentru examen au fost în număr mare și anul acesta. Pentru unii poate fi doar un mod de distracție, dar pentru alții este viitorul lor în carieră. Una dintre celebrele ”perle” se referă la Tudor Arghezi, despre care unii consideră că este un ”Isus”.

“Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi bijuterii”.
“Ion este personajul principal pentru O scrisoare pierdută şi era combinat cu Zoe”.
“I. L. Caragiale este cel mai mare poet din literatura universală. El a scris ,,Riga Criptyo şi Enigel”.
“O scrisoare pierdută” a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”.
“Scrisoarea a fost pierdută de aia care căuta distracţie şi pe la primărie. Ca-n zilele noastre, umblă ăştia după bani şi după funcţii, n-ai treabă”.
” Testamentul se face când mori, dar cu puțin timp înainte”, sunt unele dintre textele scrise anul acesta la proba de Limba și Literatura Română.

Bacalaureat 2020.
Bacalaureat 2020. “Perle” la examenul maturității, în vremea pandemiei. “Arghezi este un Iisus care face din venin miere”

Proba la Limba și Literatura română este o adevărată provocare pentru elevi

Anul acesta mulți elevi au considerat examenul de bacalaureat mai ușor, deoarece din cauza pandemiei cu noul virus orele din semestrul doi nu au decurs foarte bine online. Așadar, Ministerul Educației a decis să scoată materia din semestrul doi, iar examenul a conținut doar ce au învățat elevii în primul semestru. Dar chiar și așa, mulți dintre ei au avut mari probleme în rezolvarea subiectelor.

”Autorul se numește Maior. Pentru că a devenit cunoscut s-a denumit Mariorescu. Am uitat și mai cum”.
“Fragmentul este despre o rață care mânca cozonac cu dinți albi”.
“Perspectiva narativă nu e prea bună, în sensul că eu n-o știu”.
“Aş vrea să ştiţi că mass media e pentru modă, fashion, nebunii de-astea. Asta caută lumea. Cum să promoveze un nebun din literatură în ziare?”.
“Bă, e groasă vă scriu Ion că asta am auzit înainte cu o seară că se dă”.
“Otilia Mărculescu din comedia “Enigma Otiliei” era panaramă că a plecat cu Tipătescu şi apoi cu Conu Leonida”.
“G. Călinescu rămâne în memoria noastră prin prostia lui”, se mar arată în ”perlele” scrise de elevi în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe