Cele mai tari perle de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce personaj al lui Slavici era ”activ social”

Diana Radu 26.08.2020, 16:20
Cele mai tari perle de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce personaj al lui Slavici era ”activ social”

Elevii clasei a XII-a care au fost diagnosticați cu simptome de Covid-19 și care nu au putut susține examenul de Bacalaureat în primele două sesiuni, au susținut probele în cea de-a treia sesiune, cea de toamnă.

Perle remarcabile de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

Pe data de 18 august, elevii clasei a XII-a au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română, pe 20 august proba obligatorie a profilului și pe 21 august proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele se vor afișa pe 28 august până în ora 12:00. Iată care au fost cele mai tari perle la proba de Limba Română a Bacalaureatului:

În prima parte a examenului de română în sesiunea de toamnă elevii au primit un text la prima vedere despre călătorii în Antarctica, pe baza căruia au trebuit să răspundă la mai multe întrebări. Mulți însă, nu au interpretat cum trebuie textul și au făcut afirmații precum: „Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei! Iar în expediţie, exploratorul s-a uitat după banane şi foci.”Alții au numit persoanjele principale „femeie activă social”, „cârciumar” şi „cămătar”.

perle, bacalaureat, sesiunea de toamna
Perle remarcabile de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

Același text scris de Emil Racoviţa depre Polul Sud a adunat mai multe perle:

  • „Pinguinii și-au făcut vâsle în loc de aripi, pentru că aveau nevoie mai degrabă să înoate decât să zboare printre copaci”
  • „Asemănările dintre oameni și pinguini sunt puține, dar totuși multe. Au piele, dar și o blană mică”
  • „Când se satură de stat în cuib, Pinguinii papuași se ceartă la fel ca și oamenii, cine să aibă grijă de ăia mici. Unii îi adună pe toți și îi dau la guvernantă ca să scape de ei”
  • „Pinguinii fac două oo, şi stau pe ele până sunt gata pui”
  • „Ca și oamenii, pinguini fac mâncare la copi. Se ceartă cu vecinii, dar apoi se împacă și pun pui la comun”, scrie Pro TV.

Nici elevii care au avut de comentat nuveala „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici, nu s-au lăsat mai prejos și au scris o serie de perle care i-au lăsat fără cuvinte pe membrii comisie de corectare:

  • „Autorul pune în paranteză ce n-a încăput în text sau dacă nu înțelegi”
  • „Ghiță era cârciumar, iar Ana era foarte activă social, mai ales cu Lică”
  • „Personajul Lică era șeful porcilor, dar făcea bani pe lângă și din cămătărie”
  • „Ana s-a combinat cu Lică și deși s-a rugat mult să o ia cu el, el s-a dus în pădure și a intrat într-un pom”.
Urmăriți Impact.ro și pe