EXCLUSIV

Avocatul familiei Măceșanu, despre procesul dosarului Caracal. Detaliile care stârnesc controverse. „E o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 04.10.2022, 17:53
Avocatul familiei Măceșanu, despre procesul dosarului Caracal. Detaliile care stârnesc controverse. „E o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat”. EXCLUSIV

Procesul în cazul „Monstrului de la Caracal” e departe de a se fi încheiat, în ciuda faptului că principalul acuzat, Gheorghe Dincă, a primit în primă instanță o condamnare cu executare la 30 de ani de închisoare. Familia Alexandrei Măceșanu, una dintre cele două fete răpite și dispărute din dosar, a făcut apel și cere anularea certificatului constator de deces al tinerei.

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu despre procesul „Monstrului de la Caracal”

„Procesul ăsta este o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat, iar interesul statului pare a fi acela de a ne ține departe de descoperirea acestuia”, a declarat pentru impact.ro Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu.

El spune că decizia părții pe care o reprezintă vine din faptul că instanța nu a clarificat condițiile în care s-au produs anumite fapte incriminate.

„Data certificatului constatator de deces al Alexandrei Măceșanu poartă data de de 26 iulie 2019. Or, în aceeași zi, organele de anchetă ale statului se aflau în curtea lui Gheorghe Dincă, încercând să afle cât mai multe lucruri despre posibile fapte ce i s-ar fi putut imputa lui Gheorghe Dincă”, sună un prim argument al avocatului.

În plus, adaugă același Aurel Moldovan, nu există niciun cadavru în toată povestea aceasta atât de tristă:

„Nu avem niciun cadavru, nici identificat, nici neidentificat. Chestiunea aceea a arderii unui corp într-un butoi din curtea lui Gheorghe Dincă e departe de a fi clarificată. Ar fi trebuit ca organele de anchetă să găsească în curtea acestui individ un corp carbonizat dacă s-ar fi întâmplat ce susțin unii sau alții. Fiindcă nu putea fi vorba în niciun caz despre cenușa produsă prin ardere a unui corp uman, așa cum se întâmplă la crematorii. Doar nu avea Dincă în curtea lui un cuptor de crematoriu?

Anumite organe încearcă să ne prostească, dar nu putem accepta o asemenea variantă pe care nici copiii nu o pot admite!”

Avocatul familiei Macesanu, despre procesul dosarului Caracal. Detaliile care starnesc controverse. E o bataie de joc. Adevarul e departe de a fi aflat. EXCLUSIV
Aurel Moldovan e de părere că sentința în cazul lui Gheorghe Dincă nu se va modifica esențial, deși procesul a intrat în faza apelurilor

„Cu siguranță acest proces va rămâne în istoria noastră judiciară”

Aurel Moldovan susține că va ataca la instanța următoare nu doar emiterea actului constatator de deces al Alexandrei Măceșanu, și ci raportul prin care s-ar fi încercat să se explice identificarea ADN-ului tinerei prin extragerea acestuia din unul sau mai mulți dinți ce se presupune că i-ar fi aparținut victimei în cauză.

„Cu siguranță acest proces va rămâne în istoria noastră judiciară. Nu cred că va mai dura prea mult, poate chiar se va încheia cu o sentință definitivă înainte de finele acestui an, dar suntem datori să încercăm să scoatem adevărul la lumina”, e de părere același avocat al părții civile.

În opinia sa, acuzatul Gheorghe Dincă are foarte mici șanse să primească o condamnare mai blândă, față de cea de la prima instanță. Bărbatul în vârstă de 69 de ani, acuzat de răpirea și uciderea a două tinere din Caracal în primăvara și vara anului 2019, Luiza Melencu, 18 ani, și Alexandra Măceșanu, 15 ani, a primit deja o condamnare la 30 de ani de închisoare, perioada maximă de detenție dată fiind vârsta sa înaintată, dar și consecința faptului că legea nu mai permite ca în cazul celor condamnați, dar trecuți de 60 de ani, să se aplice pedeapsa pe viață.

Gheorghe Dincă ar mai avea de plătit rudelor celor două tinere și suma de peste 700.000 de euro, ca despăgubiri morale.

Urmăriți Impact.ro și pe