Avertismentul Poliției române pentru toți cetățenii. Mesajul care îi poate lăsa fără bani într-o clipă, e cea mai nouă înșelătorie

Stan Filon 14.09.2022, 07:57
Avertismentul Poliției române pentru toți cetățenii. Mesajul care îi poate lăsa fără bani într-o clipă, e cea mai nouă înșelătorie

Poliția Română vine cu un avertisment pentru populație, pentru ca românii să nu cadă în capcana hoților. Aceștia pot rămâne imediat fără sume importante de bani, deoarece o nouă escrocherie circulă în mediul online. Mai exact, hackerii speculează temerea românilor de a nu rămâne în frig sau pe întuneric, mai ales acum, când oamenii nu mai știu exact la ce facturi să se aștepte.

Avertismentul Poliției române pentru toți cetățenii

Așadar, o nouă metodă de a-i escroca pe români a fost inventată de hackeri. Poliția Română trage un semnal de alarmă pe pagina oficială de Facebook, unde le cere românilor să fie cu băgare de seamă și să nu dea curs acestor mesaje venite pe telefonul mobil.

Mai exact, hackerii au început să trimită mesaje pe telefoanele românilor prin care aceștia sunt anunțați că urmează să li se sisteze furnizarea de gaze naturale sau de electricitate, din cauza neplății facturilor. Ținând cont de situația economică tot mai gravă, mulți români au facturi neplătite, așa că pot cădea foarte ușor în capcana întinsă de infractorii cibernetici.

Avertismentul Politiei romane pentru toti cetatenii
Avertismentul Politiei romane pentru toti cetatenii

„Este o mare păcăleală”

„Grijă mare să nu ajungi în situația asta! Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală! Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală?

Pas la scam! Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii! Seară bună oameni vigilenți”, scrie Poliţia Română pe pagina sa de Facebook.

Așadar, trebuie să sunăm furnizorul de gaz sau de energie electrică pentru a pune întrebări legate de mesajul primit pe telefon și despre datoriile înregistrate la respectivul furnizor. De aici vom afla dacă datorăm ceva sau nu furnizorului și dacă suntem sau nu în pericolul de a rămâne fără curent sau gaz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...