Autostradă închisă în România, în noaptea de joi spre vineri. Anunţul făcut de Centrul Infotrafic

Nicu Stan 31.03.2022, 20:55
Autostradă închisă în România, în noaptea de joi spre vineri. Anunţul făcut de Centrul Infotrafic

O autostradă va fi închisă în România, în noaptea de joi spre vineri. Anunţul a fost făcut de Centrul Infotrafic. Care este drumul din România pe care nu se va mai putea circula la noapte, dar și motivul pentru care acesta de închide, vedeți în rândurile de mai jos.

Această autostradă se închide în noaptea de joi spre vineri. Despre ce drum este vorba

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că în noaptea de joi spre vineri, între orele 00:00-01:00, circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe sensul care duce spre litoral al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, pe breteaua de intrare/ ieşire a nodului rutier de la kilometrul 105, localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi.

Măsura retricționării bucății de drum a fost luată pentru a permite extragerea unei piese metalice de mari dimensiuni ce obstrucţionează breteaua de ieşire din autostradă, a mai anunțat sursa citată.

O portiune din A2 va fi inchisa pe parcursul acestei nopti
O portiune din A2 va fi inchisa pe parcursul acestei nopti

S-au desemnat constructorii pentru un lot al autostrăzii Ploiești-Buzău

Pe de altă parte, mai la jumătatea lunii martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la o nouă autostradă care se va construi în țara noastră. Conform oficialului, autostrada va fi finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

De asemenea, în postarea de pe pagina socială, ministrul Transporturilor anunță că ”au fost desemnați constructorii pentru încă un lot al autostrăzii Ploiești-Buzău”.

În cât timp se va construi lotul de 28,35 de km

În plus, oficialul de la Transporturi a mai spus că ”asocierea româno-bulgară are la dispoziție 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localitățile Mizil și Pietroasele”. Conform șefului de la Transporturi, contractul are o valoare de 1,249 miliarde de lei fără TVA și prevede și construcția a 20 de poduri.

”Săptămâna trecută (7 martie 2022) au fost desemnați constructorii lotului 3 al autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunțat câștigătorul lotului 1 (Dumbrava- Mizil) în lungime de 21 km”, mai anunța Sorin Grindeanu.

Ce lungime va avea autostrada Ploiești-Buzău

Ministrul Transporturilor a mai amintit că „Autostrada Ploiești-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7”. În plus, Sorin Grindeanu a anunțat semnarea unor protocoale de colaborare între CNAIR și autoritățile locale care vor ajuta la derularea unor proiecte de dezvoltare regională. Ministrul a mai precizat că această abordare vizează și demararea altor proiecte de infrastructură, cum ar fi cele de la CFR.

„Continuăm astfel procesul de descentralizare pentru derularea mai eficientă a unor obiective importante pentru dezvoltarea zonală”, a mai scris, pe pagina socială, ministrul Transporturilor.

Urmăriți Impact.ro și pe