AUR îl desemnează pe Călin Georgescu președinte de onoare. Cunoscut pentru simpatii față de legionari, acesta este considerat și rusofil

Gabriela del Pupo 25.01.2022, 11:59
AUR îl desemnează pe Călin Georgescu președinte de onoare. Cunoscut pentru simpatii față de legionari, acesta este considerat și rusofil

Declarații controversate ale liderului AUR, George Simion, care deși nu se poziționează ca un negaționist al Holocaustului a anunțat că unul dintre cei mai mari susținători ai lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu este noul președinte de onoare al AUR. Călin Georgescu i-a catalogat drept „eroi” pe cei doi exponenți ai mișcării legionare din România.

Călin Georgescu noul președinte de onoare al AUR

George Simion a anunțat că cel care a fost în repetate rânduri propunerea de premier din partea AUR a și acceptat să devină noul președinte de onoare al partidului.

Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice. Și nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcții să le dăm”, a declarat George Simion la Antena 3.

Călin Georgescu, posibil prezidențiabil

George Simion a spus că nu exclude posibiltatea ca noul președinte de onoare să fie și desemnat posibil candidat la alegerile prezidențiale.

”Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil” a mai spus Simion.

După comunicatul AUR în care se precizează că Holocaustul este o „temă minoră” care se referea la faptul că acest subiect este studiat în școli, George Simion a revenit spunând că nu este un negaționist al genocidului din al doilea Război Mondial.

Holocaustul e un episod negru, care nu poate fi negat decât de nebuni. Face parte din istoria națională și trebuie studiat. Noi am zis că programa e și-așa încărcată, iar introducerea materiei obligatorii poate naște sentimente potrivnice și acțiunile domnului Muraru mai rău nasc sentimente potrivnice. Am prieteni mulți în Israel, iubesc poporul evreu, o să merg în America la Muzeul Holocaustului și invit românii să meargă la Muzeul Holocaustului din Sălaj, eu am fost, am fost și la Birkenau Auschwitz” a explicat George Simion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...